вторник, 29 ноември 2022 г.

Прокуратурата се самосезира за проявеното насилие срещу актрисата Диана Димитрова

  

                     Снимка: bulFoto

Софийска районна прокуратура се самосезира по повод информацията, оповестена от актрисата Диана Димитрова в профила й в социалната мрежа "Фейсбук", в която се твърди, че преди 5 години по време на снимки е станала жертва на насилие, съобщиха от държавното обвинение.

Вече е образувана преписка и СРП започва проверка по случая. В хода на проверката ще бъдат снети сведения от Диана Димитрова, за да даде подробности за случая. От прокуратурата допълват, че сведения ще бъдат снети и от всички лица, които актрисата посочи и имат отношение към случилото се.

Вчера в публикация, придружена от четири снимки, показващи нанесените ѝ наранявания, Диана Димитрова обясни как преди 5 години е била физически малтретирана от свой популярен колега, при това в присъствието на целия екип на продукцията, в която е участвала по онова време. Въпреки че актрисата описва подробно случилото се, тя не разкри самоличността на своя насилник.

"5 години си задавам въпроса, защо в онзи момент не намерих сили да си извадя медицинско и да подам жалба. Защо избрах кариерата си в зародиш, пред достойнството си? Защо позволих на този... човек да ме ''докосне'' по време на снимки и да се измъкне безнаказано? Защо този човек, никога не осъзна деянието си и никога не се извини, а напротив, дори ме заплаши, пред 30 души екип, че ще го направи пак?! И се наложи да работим пак и пак, а аз само стисках зъби. Толкова силно, че започнаха да се чупят в устата ми", написа Димитрова.

След събиране на относимата информация наблюдаващият прокурор ще прецени налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер, уточняват от Софийската районна прокуратура.

Социални и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Социални и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Новините от днес и със задна дата