вторник, 29 ноември 2022 г.

Аплодисменти в съда: Оставиха в ареста Захари Шулев, изтезавал кучето Мечо

  

                      Снимка: BulFoto

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Захари Шулев, обвинен за насилие с особена жестокост над кучето Мечо. Мъжът бе задържан след публикувани в медиите и социалните мрежи клипове. Животното беше намерено в безпомощно състояние, след като е било пребито в столичния квартал "Карпузица" в нощта срещу 24 октомври.

Захари Шулев обжалва постановения му от Районния съд арест, а адвокатът му поиска той да бъде освободен, като посочи, че мъжът има постоянен адрес и работа.

Съжалявам за действията си, каза Шулев пред съда. След заседанието адвокатът му Николай Николов посочи, че Шулев няма други подобни прояви и не обяснява нищо за случая с кучето Мечо. И пред защитника си мъжът казал, че съжалява.

Днешното решение на съда е окончателно.  Магистратите се солидаризираха с мотивите на колегите си от районния съд и приеха, че има достатъчно доказателства, които водят към обосновано предположение, че именно Шулев е извършител на престъплението.

Решението бе посрещнато с бурни аплодисменти от защитници на животни в съдебната зала. Преди това те протестираха пред Съдебната палата с искане за справедливост за Мечо. Според тях законите трябва на бъдат такива, че да не се стига до повече такива случаи. 

С викове "урод", "садист" и "в затвора" те посрещнаха Захари Шулев при довеждането му в Софийския градски съд. Някои от протестиращите бяха довели и домашните си любимци. Те носеха плакати, на някои от които имаше снимки на битото куче. Други плакати гласяха "Горд кучераст", "Мачкай, Мечо!" и "Максимална ефективна присъда за Захари Шулев".

37-годишният мъж не каза нито дума на демонстрантите, а над 20 от тях влязоха в съдебната зала при гледане на мярката за неотклонение, която Шулев обжалва.

Според прокуратурата Захари Шулев и друг път е проявявал агресия срещу животни и ги е малтретирал. По данни на държавното обвинение при претърсванията в дома му е намерена и пластмасова ушна марка с номер, вероятно принадлежала на едно от животните.

Социални и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Социални и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Новините от днес и със задна дата