сряда, 16 ноември 2022 г.

НС с извънредни действия заради ракетата, ударила Полша

 

Председателите на парламентарните комисии по отбрана и по външна политика Христо Гаджев и Екатерина Захариева свикват извънредно съвместно заседание на народните представители от двете комисии. Повод за заседанието е напрежението след инцидента с паднали ракети на територията на Полша. Това съобщиха от пресцентъра на 48-ото Народно събрание (НС).

По време на извънредното заседание народните представители от двете комисии ще направят преглед на всички данни и обстоятелства, известни по случая към момента. За участие в заседанието са поканени министърът на външните работи Николай Милков и министърът на отбраната Димитър Стоянов, ръководствата на Служба “Военно разузнаване” и Държавна агенция “Разузнаване“.

Заседанието на комисията ще бъде на 16 ноември 2022 г. от 14:30 часа в зала 3 в сградата на Народното събрание на пл. “Княз Александър Първи” № 1.

След края на извънредното заседание председателите на комисиите по отбрана и по външна политика Христо Гаджев и Екатерина Захариева ще направят изявление за представителите на медиите.

"Не са нанасяни удари по обекти в близост до украинско-полската държавна граница с руски средства за поразяване", категорични са от руското военното ведомство на което сами са доказали, че не може да се има доверие.

Според руското МО, публикуваните в полските медии снимки на отломки от мястото на инцидента в Пшеводув нямат нищо общо с руско оръжие.

Социални услуги за българи в Италия и за италианци в България!

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата