сряда, 16 ноември 2022 г.

Ексклузивна новина за майката на изчезналия Сашко

 

Майката на 12-годишния Александър от Перник, който е в неизвестност вече шести ден, ще бъде призована на разпит в качеството си на свидетел, съобщава bTV. 

Според бащата Александър Цветков, синът му е отвлечен.

Шест дни след началото на издирването, бащата на Александър вече не вярва, че той се е изгубил. „Нямаме никакво време и трябва да намерим детето, някой го държи и трябва да го пусне. Просто, разбирате ли, вече ще се побъркам и не знам на кой свят съм“, заяви Цветанов.

Майката на Сашко – Радостина Цветанова, е напуснала България през август 2020 година и оттогава не се е прибирала. Живее във Великобритания. Успяхме да се свържем с нея по телефона.

Радостина е призована от българското разследване на разпит като свидетел.

„Заявила е, че ще се прибере на по-късен етап. Не е казала конкретна дата, а срок има. В случай че все пак не се яви, ние разполагаме с възможност да я разпитаме там, където се намира“, каза Албена Стоилова от Окръжна прокуратура в Перник.

Няколко пъти обяснения пред разследващите е давал и бащата на Сашко - в качеството му на свидетел. Според Албена Стоилова за момента няма данни той да е замесен в някакво престъпление.

Издирването на детето продължава. От полицията в Перник съобщиха, че започват търсене по "незабелязани специфични места", които няма да оповестяват. Доброволците и днес обикалят Перник и местността.

„Имахме случай, когато доброволците бяха влезли в частен обект и местните бяха тръгнали да ги бият с винкели, иначе по отношение на самите обследвания се осветяват дворовете, но не се влиза, имаме ясни инструкции“, обясни Станислав Фердов, координатор на част от доброволческите групи.

Социални услуги за българи в Италия и за италианци в България! 

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата