събота, 12 ноември 2022 г.

Сарафов с горещ коментар за присъдата на Иванчева и убийството на сержант Бъчваров

 

Разговарях с ръководителя на окръжната прокуратура в Перник. По случая с изчезналото 12-годишно момиче е образувано досъдебно производство за отвличане. Това съобщи пред БНТ директорът на Националната следствена служба и заместник главният прокурор Борислав Сарафов.

„Към момента не знаем дали детето е изчезнало, или е отвлечено. Трябваше да реагираме и да образуваме наказателно производство. Най-близкото производство е за отвличане”, уточни той.

„Майката на момчето отдавна е избягала и го е оставила на грижите на бащата, който има двигателни затруднения. Той го е извел на разходка и в един момент то е изчезнало.

Над 1000 граждани го търсят и в гористата местност, и в самия град. Надявам се историята да получи благополучен завършек”, заяви заместникът на главния прокурор.

Цяла нощ полицаи, пожарникари и много доброволци претърсваха града и близката гора в търсене на момчето. Днес се очаква в акцията да се включат още доброволци. Ще се направи опит в гористата местност да се качи и специализирана техника, която да спомогне издирвателната акция.

Сарафов коментира и присъдата, която получи бившата кметица на столичния район „Младост” Десислава Иванчева.

„Иванчева може да бъде жертва единствено на своята собствена алчност. Една от най-тежките форми на корупция е именно в местните администрации. Ако един местен администратор се вземе като човек, от който зависят съдбите на региона, това не е добре и трябва да вземем съответните мерки. очевидно сме били на пръв път и съдът го потвърди

Това е пример за справедлива присъда. Тя е постановена от ВКС. Близо 2 г и 2 месеца е излежала, остава ѝ да излежи малко повече от половината присъда”, заяви той.

По повод информацията, която БНТ разпространи, че братята Енгин и Мустафа, задържани за смъртта на българския полицай Петър Бъчваров, са с психични заболявания, а една от основните версии за стрелбата на границата, която циркулира сред местните, е, че са стреляли, защото са се уплашили

„Това по никакъв начин не омаловажава деянието и вредоносният резултат. Те са убили униформен български полицай и се надявам да си получат заслуженото.

Не са били стреснати, а изключително арогантни, опитали са да влязат и да доубият военния. Изключително нагло. Не мисля, че са невменяеми и не могат да носят отговорност за деянието си”, подчерта Сарафов.

По думите му още не е доказано, че братята са трафиканти.

"Убийците просто са изпълзяли от дълбините на генофондовете, но това по никакъв начин не омаловажава тяхното деяние".

"В рамките на утрешния ден следователи и екип от експерти ще направят следствен експеримент, за да установят точно откъде са произведени изстрелите", съобщи още той.  

Борислав Сарафов не се ангажира с прогноза за присъдата на убиеца от "Черни връх" Георги Семерджиев, но заяви, че се надява той да получи максимална такава, защото "това наистина е изключително арогантно деяние". "Поведението му е недопустимо", заяви той.

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата