сряда, 30 ноември 2022 г.

Влакът София-Бургас се удари в паднала на жп линията скала

 Инцидентът е станал в междугарието Клируса-Христо Даново (Архивна снимка)

                            Снимка: Facebook/iStock by Getty Images

Локомотивът на пътническия влак София-Бургас се е ударил в паднала скала на жп линията край Клисура, са съобщили за Dir.bg от Областната дирекция на МВР в Пловдив и Национална компания "Железопътна инфраструктура".

Сигналът за инцидента, който е станал в междугарието Клисура-Христо Даново, е подаден в 15.45 часа.

По първоначална информация след сблъсъка локомотивът е дерайлирал с едната талига. Пострадал е единият машинист. Тъй като участъкът, в който е станал инцидентът е трудно достъпен, все още не е ясно какво е състоянието му. 

Към мястото са насочени екипи на РПУ-Карлово, НКЖИ и Спешна помощ.

Няма пострадали сред пътниците в композицията, която се е движила в посока Бургас. Движението по релсовия път е спряно. Най-вероятно пътуващите ще бъдат извозени с автобуси, допълниха от НКЖИ.

На 19 ноември 2018 г. пътническият влак от Петрич за Благоевград се удари в огромна 50-тонна скала в Кресненското дефиле. Малко преди 19 часа, когато влакът излиза от последния тунел в Кресненското дефиле преди жп гара Черниче, машинистът Димитър Христов вижда огромна скала на линията.

Христов извиква на помощник-машиниста да излиза от кабината, докато задържа спирачката, за да намали скоростта преди неизбежния удар. Девет души бяха ранени при сблъсъка, сред които самият Димитър, помощникът му и началничката на влака.

Социални и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Социални и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Новините от днес и със задна дата