вторник, 22 ноември 2022 г.

Втора катастрофа с мигранти за деня: След гонка в Бургас, заловиха 7 бежанци

 Втора катастрофа с мигранти за деня: След гонка в Бургас заловиха 6 бежанци  (видео) | Днес.dir.bg

Второ преследване и катастрофа с мигранти днес. Тази вечер шофьор на джип е отказал да спре на подадена стоп палка на влизане в Бургас, съобщи местното МВР.

Около 30 минути е продължила гонката по бургаските улици. Шофьорът е карал застрашително, навлязъл е в насрещното платно, блъснал е няколко коли, а на самата ул. "Иван Шишман" е помел още един автомобил. В преследването са се включили голям брой полицаи.

Около 20.00 ч. в района след с. Дебелт мобилен патрул от жандармерията забелязал "Нисан кашкай" със софийска регистрация, в който влезли няколко човека. Униформените подали сигнал за спиране на автомобила, но водачът му увеличил скоростта и след преминаване през бургаския комплекс "Меден рудник" по улиците "Тодор Александров" - "Иван Вазов" - "Христо Ботев" - ляв завой по "Сан Стефано" - "Гладстон", на кръстовището с ул. "Иван Шишман" се блъснал в паркиран празен лек автомобил.

По време на преследването към патрула на жандармерията се присъединили и екипи от градските управления.

След като джипът катастрофирал, от купето му излезли, разбягвайки се в различни посоки, общо осем мъже /седем от които са задържани/.

Установено е, че водач на автомобила е 44-годишен мъж от сирийски произход, представил английски документ за самоличност, а превозваните от него мъже са мароканци. Последният от мигрантите се издирва в момента от полицейските служители.

Бежанците са задържани и в момента се намират на ъгъла на улиците "Гладстон" и "Иван Шишман", допълва местният сайт "Флагман".

Мястото на катастрофата е отцепено. Няма сериозно пострадали.

Социални и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

“Sportello del Consumatore” di Roma

 

Новините от днес и със задна дата