вторник, 8 ноември 2022 г.

Осъдиха мъжа на Жени Калканджиева на 3,5 г. затвор за побой

  

                         Снимка: Булфото

Съпругът на Жени Калканджиева е осъден на 3 и половина години затвор, съобщиха днес медиите. До присъдата срещу Стефан Манов-Тачо се стигна след побой, който той нанесе на негов съсед. При сблъсъка той се обърнал към него с думите: "Ще те убия, ще те разфасовам, няма да влезеш повече в този вход".

На 18 април 2020 г. Манов налетял на съседа си Георги Василев, който му направил забележка, че от дома на бившата "Мис България" и мъжа ѝ в столичния квартал "Бояна" постоянно се чувала силна музика, а шумните купони нямали край. На мястото на скандала пристигнали три патрулки, извикана била и линейка.

Юмруци в лицето и ритници в тялото - за това разказа потърпевшият Георги. "Първо неговият приятел Златанов ме удари в ребрата, после Стефан Манов ми нанесе множество удари по лицето", сподели след инцидента той.

Тогава съпругата на Тачо - Евгения Калканджиева-Манова, заяви пред bTV: "Аз не съм с него, аз съм с детето на съвсем друго място. Ние сме в друг апартамент просто, ние сме отделени, не живеем заедно временно".

Георги и приятелката му подали жалба срещу Тачо за побоя, а също и за силния шум и нарушаване на обществения ред. Така участникът в "Биг Брадър" прекара в ареста 24 часа.

Решението на Софийския градски съд не е окончателно и Стефан Манов може да го обжалва пред ВКС.

Две седмици след инцидента служители на VІ РУ отведоха Жени Калканджиева и сина ѝ в полицията след скандал с други нейни съседи, по време на който мис България 1995 беше хвърляла яйца през терасата си по колите пред блока.

Новините от днес и със задна дата