петък, 11 ноември 2022 г.

Задържаха с 2000 лв. подкуп висш служител на Гранична полиция

 

Служител на "Гранична полиция" (ГП) е задържан с подкуп от 2000 лева, съобщи МВР.

Акцията, в която са участвали екипи на Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР и която е под ръководството на Софийската градска прокуратура, е планирана по сигнал.

От МВР информират още, че служителят е от администрацията на "Гранична полиция" и по случая вече има образувано досъдебно производство.

Мъжът е задържан малко след като е излязъл от работното си място, близо до бул. "Мария Луиза".

Висшият служител на ГП е поискал подкуп от фирма-доставчик на технически средства за охрана на границата, допълва БНТ.

Служители под прикритие и прокурори са изчакали да получи подкупа, след което е арестуван в пресечка на бул. "Мария Луиза".

"Потърсихме и получихме съдействие от страна на прокуратурата за случая. Служителят е на висока позиция - заместник-директор, отговарящ за собствеността и снабдяването на служителите с всичко необходимо, както и за поддържане на базите. Това е служител на Главна дирекция "Гранична полиция". Поводът е обществена поръчка, свързана с охраната на границата", заяви в "Още от деня" вътрешният министър Иван Демерджиев.

По думите му няма връзка с инцидента, при който загина граничен полицай. Проблемите в "Гранична полиция" са натрупвани през последните 10 години, допълни Иван Демерджиев.

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата