петък, 11 ноември 2022 г.

Брутално зверство с жена и новороденото ѝ

 

Млада жена, родила бебе през септември, е била бита и държана в плен от мъжа, с когото живеела на семейни начала.

По данни на разследването жената, открита днес в частен дом в силистренско село, е била държана в плен от 8 ноември. Срещу нея е било упражнено насилие от бащата на детето ѝ

Според събраните до момента данни, това не бил единствен случай на насилие, на което жената ставала жертва.

От януари до септември 2022 г. тя съжителствала с 21-годишния мъж извън страната. През този период той многократно я тормозел и пребивал, но жертвата търпяла. През септември решила да напусне насилника си и успяла да се прибере в България, където родила детето им.

Щом разбрал за появата на бебето, той също  пристигнал в страната. Настоял жената да се върне при него, като я заплашил със саморазправа.

Младата майка се съгласила от страх и под натиск, но веднага щом се нанесла с бебето в дома на мъжа скандалите започнали. Насилникът я заключил и не й позволил да напусне жилището. В плен тя останала в дните между 8 и 11 ноември. След поредния побой малтретираната жена най-накрая се осмелила да подаде сигнал на телефон 112.

Работата по случая продължава под надзора и ръководството на районната прокуратура в Силистра. Предстои на мъжа да бъде повдигнато обвинение и по преценка на наблюдаващия случая прокурор да бъде поискано налагането на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Срещу задържания е повдигнато обвинение за противозаконно лишаване от свобода на жена, извършено в условията на домашно насилие.

“Sportello del Consumatore” di Roma

Новините от днес и със задна дата