четвъртък, 27 октомври 2022 г.

Делян Добрев: НС е в насипно състояние, като зли духове са, кабинет с първия мандат не се задава

  

                                 Снимка: БТА

Правителство с първия мандат не се задава, защото част от партиите се държат като зли духове. Това коментира в предаването на БНТ "Денят започва" депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев.

"В Народното събрание казват "при никакви обстоятелства с тези не искаме". Те като говорят за корупцията, какво стана с тяхното правителство", попита риторично Добрев.

"Не знам какво правителство ще предложим, тъй като парламентът е в насипно състояние. Затова искаме поне нещата, които са важни за хората - тока за бита да ги предложим, да ги разгледаме в комисии и до края на месеца да ги приемем", каза още той.

По-малко песимистично за евентуалното реализиране на мандата се изказа друг депутат от ГЕРБ - Деница Сачева. В предаването на Нова тв "Здравей, България" бившият социален министър каза, че от коалицията нямат никаква причина да отстъпват и затова ще се опитат да започнат разговори по политики.

"Правителство на малцинството е крайна опция, но все пак е опция. Мислили сме го това, защото го дължим на избирателите. Персонален състав не е мислен, но ако се стигне до това, ще бъдат излъчени ярки личности", заяви Деница Сачева и добави: "Намираме се в ситуация на политическа криза и колкото по-бързо партиите започнат да водят диалог, за да решават проблемите, толкова по-добре".

Тя обърна внимание, че "чисто математически правителство без ГЕРБ не може да има".

"Ние сме тези, които правим компромиси, правим постъпки, правим опити, с контактна група, с отстъпки, компромиси. Най-важните неща са националните приоритети и политиките, които има да реализираме", каза още Сачева.

Новините от днес и със задна дата