вторник, 25 октомври 2022 г.

Световна и европейска шампионка е в Сливенския затвор за разпространение на наркотици

 

Световната и европейска шампионка в щангите Боянка Костова е в от няколко месеца в Сливенския затвор с ефективна присъда за разпространение на наркотици. Новината разкри "Мач Телеграф".

Бившата ни националка от 2012 година се състезава за Азербайджан и спечели повечето от титлите и медалите си за тази страна, след като избра да напусне нашата федерация.

Цялата кариера на Костова мина скандално, след като преди десетилетие избра азерските пари. Спечели световната и три европейски титли с герба на тази държава, но два пъти бе наказвана за допинг.

Като след последната санкция преди година, която я вади от вдигането на тежести до 2029-а, реално нейният спортен път приключи.

На 29 години е и няма как да се върне на подиума след седем.

Историята след санкцията, която става криминална, разказва Лъчезар Кишкилов - треньор на състезателката от Асеновград.

Той е цитиран от изданието и твърди, че Костова се забърква с разпространение на наркотици след отнетата титла от 2021-ва и наказанието, когато изпада в депресия.

"Тя няма друга професия и нямаше какво да работи. Забърка се с неподходящите хора и попадна в лоша среда - цитиран е наставникът. - Много пъти я предупреждавах да се откаже от това, но беше късно. Казвах ѝ, че има и друг начин да изкарва пари. Не се получи.

Хванаха я да продава дрога пред блока. Осем месеца беше в следствения арест в Пловдив. Три жени бяха в една килия. Много тежко ѝ беше.

Не знам как издържа, беше паднала духом, но се справи. Сега от два месеца е в Сливенския затвор. Психолози работят с нея. Прокуратурата искаше 3 години затвор, но аз направих ѝ невъзможното, за да не стане това.

Новините от днес и със задна дата