вторник, 25 октомври 2022 г.

На благотворителен детски футболен турнир събират средства за лечението на 2-годишния Виктор от Бургас

 На благотворителен детски футболен турнир събират средства за лечението на 2-годишния Виктор

Благотворителен детски футболен турнир ще се проведе на 30 октомври, неделя, в спортен комплекс „Звездичка Арена“. Ще участват деца, родени през 2013 година от 4 бургаски клуба – „Черноморец 1919“, „Нефтохимик“, „Бургас Спорт“ и „Звездичка“.

Събраните средства ще отидат за лечението на двегодишния Виктор, който е с диагноза прогресивна мускулна дистрофия - тип Дюшен. Детето се нуждае от 6 вливки на стволови клетки. Необходимата сума от 54 000 евро не е по силите на семейството.

Благотворителният турнир е организиран от отдел „Спорт“ на Община Бургас, а инициативата е на служителят от УКОРС Даниел Стоянов и неговата съпруга.

Отборите ще играят 2 полувремена по 15 минути. При равенство в редовното време, ще се изпълняват по 3 дузпи. Първата среща ще противопостави тимовете на „Звездичка“ и „Черноморец“. Началото е в 9:00 часа. „Нефтохимик“ срещу „Бургас Спорт“ е вторият двубой от 9:45 часа. Загубилите ще играят за трето-четвърто място с начало 10:30 часа.

Победителите от двата полуфинала ще се срещнат на финал, който ще започне в 11:15 часа.

Всички деца, взели участие в турнира, ще получат грамоти.

Заповядайте на „Звездичка Арена“ в неделя от 9:00 часа, за да проследим четирите срещи на бургаските деца и да подкрепим Виктор, който със своите родители също ще бъде на трибуните.

Новините от днес и със задна дата