вторник, 23 август 2022 г.

На днешния ден, комунистическия режим на Сталин и националсоциалистическият на Хитлер се споразумяват за подялбата на плячката „Европа“

 

 Няма налично описание на снимката.
На днешния ден преди 83 години два човеконенавистни тоталитарни режима - болшевишкият комунистически режим на Сталин и националсоциалистическият на Хитлер се споразумяват за подялбата на плячката „Европа“, като я разпределят помежду си, припомня евродепутатът Андрей Ковачев. 
Това споразумение води до десетки милиони човешки жертви и до невъобразимо страдание на няколко поколения.
През 2008-ма година Европейският парламент с гласовете на големите политически групи, включително и на Групата на Европейските социалисти, определи този ден за обща европейска дата за почит на всички жертви на тоталитарните режими. За огромно съжаление наследниците на българските комунисти никога не прочетоха заедно с нас милионите жертви. 
 
Това продължава да бъде доказателство, че БКП/БСП, както и някои новопоявили се на политическия терен играчи все още разчитат на комунистическата идеология и носталгия, както и на обслужването на интересите на тези, които окупираха България през 1944 година.
Повечето млади хора днес нямат съзнателни спомени или личен опит от ежедневието и практиките на тоталитарния режим. 
 
Затова смятам, че е крайно време фактите и събитията от тези тъмни страници на историята ни да влязат в учебниците по-подробно, за да могат младите българи да разберат истинската същност на тоталитарните режими, особено на българския комунистически режим. Българските родители и учители имат отговорността да предадат спомена и знанията за този период на младите.
 
Поклон пред всички жертви на тоталитарните режими – болшевишки, комунистически, националсоциалистически, Холокост и фашизъм.

Новините от днес и със задна дата