сряда, 17 август 2022 г.

Шофьор прекара 17 часа, затиснат в преобърната кола в дере, преди да го открият и спасят

  

Тежко пострадал при катастрофа 25-годишен мъж от с. Тервел е прекарал около 17 часа в автомобила си, докато бъде освободен от спасителни екипи, съобщиха от полицията в Шумен.

По данни на шофьора катастрофата станала вчера около 6:00 ч. сутринта, когато на ляв завой загубил контрол над автомобила, излязъл вдясно от пътното платно, и се е преобърнал в дере.  Сигнал за евентуално пътно произшествие е подаден на телефон 112 от негови близки в 23:07 ч. снощи. Те просто съобщили, че мъжът бил при негови приятели, но не се прибрал. Пътувал с лек автомобил "Ауди А5", с чужди регистрационни номера.

Намерили го катастрофирал в дере на пътя между селата Струйно и Тервел.

Към разклона за село Развигорово веднага са насочени екипи на полицията и пожарната. Водачът бил затиснат в автомобила си, който бил преобърнат по таван в дере край пътя. На място за съдействие пристигнал и втори екип на шуменската пожарна. Мъжът е изваден от леката кола и пренесен до линейката.

След преглед в Шуменската болница е установена фрактура на гръбначен прешлен и парализа на долните крайници на водача. Транспортиран е в болница във Варна. Взета му е кръвна проба.

Образувано е досъдебно производство.

Новините от днес и със задна дата