четвъртък, 5 май 2022 г.

Колата на украинско семейство, настанено в Бургас, осъмна със забита кирка в капака

  

                                 Снимка: gramofona.com

Неизвестен заби кирка в предния капак на автомобил с украинска регистрация. Неприятният инцидент е станал в зона "В" на бургаския комплекс "Меден рудник". Колата е собственост на жена от Одеса, която е в Бургас заедно с детето си от средата на март. Те са настанени в общински блок, съобщиха Радио "Бургас" и местният сайт "Грамофона".

Една от версиите за вандалската проява е спор заради паркомясто, каза директорът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов. Той уточни, че колата не се ползва от два месеца, а семейството се движи с друг личен автомобил в града. Своите коли пред кризисния център, чиито паркинг е отзад, са паркирали и други настанени там украинци, казаха днес от центъра. Днес повечето са преместени на паркинга.

Приятели на собственичката на колата разказаха, че досега тя не е усещала негативно отношение към себе си и не е имала проблеми с новите си съседи. "Те са много благодарни за всичко и наистина не разбират защо им се случва това", коментираха близките.

Бащата на младата жена - Петро каза пред радио "Бургас", че са информирали посолството на Украйна за инцидента, за да им разяснят към кого да се обърнат в такава ситуация.  

Бургаската полиция издирва извършителя.

Новините от днес и със задна дата