петък, 27 май 2022 г.

Два благотворителни концерта в помощ на украинските деца се проведоха в Бургаска област

 


Благотворителни концерти в помощ на украинските деца

 „Където и да отидем,едно малко сърчице винаги е заедно с нас.

 Песента е душата на всеки украинец, навсякъде!

 Два благотворителни концерта с участието на изтъкнати украински и български изпълнители се проведоха през последните дни в Бургаска област.

В Летния театър в Бургас концертът  под надслов «Гласът на мира»  бе  организирани от доброволческата организация към Областния кризисен център. Целта бе да се съберат средства в помощ на украинските деца – бежанци.

В  Международния украински детски лагер «Вместе»- град Китен благотворителният концерт «УкраЇна це ми» бе организиран от директора Александр Олшанский и неговия екип с подкрепата на кметството в Китен и Община Приморско. Инициативата е на Сдружение «Диаспора Украйна» - Бургас.

В концерта участваха великолепните украински и български изпълнители:

народните артистки на Украйна Екатерина Бужинская и Свитлана Мирвода; украинските певици: Тетяна Доканина (Гуцал), Ксанти, Анастасия Мацегора ;

българска детска формация «Урдовиза» с ръководител Златка Ставрева;

Марк Орловский , член на Товариство звязкив з украинцями за кордоном «Україна –Світ» /обществото, свързано с украинците в чужбина/.

Концертът се проведе с подкрепата  на Почетния консул на Украйна в Бургас Димитър Караненов, секретаря на консулството Лариса Михалева и управителя на  «Метинвест» Денису Новикову.

Всички участници - артисти и деца, изпълниха в унисон прекрасната украинска песен «Ой у лузи червона калина».

Даренията от концерта са предадени на Олена Коцева ,управител на фондация «Мати Украйна» гр.София.

Новините от днес и със задна дата