сряда, 18 май 2022 г.

Предупредиха украинските бежанци, че паркирането в Слънчев бряг от 1 юни е 2,50 лв. на час

  

От 1 юни в курорта "Слънчев бряг" започват да действат режимите и условията, които са необходими за безпроблемното протичане на летния туристически сезон. Паркирането в "синя зона" в комплекса също ще се заплаща след 1 юни на цена от 2,50 лв. на час.

"Към момента в комплекса паркирането е свободно и регистрираме струпване на автомобили, предимно с украинска регистрация. За да бъдем коректни към настанените в хотели в "Слънчев бряг" украински бежанци, от вчера, 17 май, сме започнали кампания, с която да предупредим за предстоящите нови режими за престой на автомобили на територията на комплекса в зона "Изток"", каза изпълнителният директор на курорта Златко Димитров.

Разпространява се съобщение на български и на английски език по паркиралите в момента автомобили в зона "Изток" в комплекса за предстоящото платено паркиране. Същото съобщение се предоставя и на управители на хотели, където има настанени украински бежанци и е изпратено на "Съюза на собствениците - Слънчев бряг", с цел превенция и предварително информиране на украински граждани и гостите на Слънчев бряг, добавиха от пресцентъра на "Слънчев бряг" АД.

Заплащането на престоя на автомобили в "синя зона" в Слънчев бряг се осъществява чрез SMS на кратък номер 135544 за всички мобилни оператори, чрез мобилното приложение URBO, като предстои да бъдат внедрени още два доставчика за плащане чрез мобилни приложения.

Контролен режим на достъп за бизнес оператори, осъществяващи търговска дейност на територията на комплекса, който се наблюдава чрез мобилни патрули, също започва да действа от 1 юни.

Дейностите по обновяване на инфраструктурата, които се извършват и в момента, включват подмяна на тротоарни настилки на различни локации във вътрешността на зона "Изток", подменени са над 200 осветителни тела с енергоспестяващи, извършват се дейности по озеленяване и засаждане на цветя, както и допълнителни дейности по поддръжка на зелени площи, отстраняване на изсъхнали дървета и обезпаразитяване.

За новия летен туристически сезон планираните разходи от страна на "Слънчев бряг" АД за инвестиции и поддръжка на инфраструктурата са в размер на близо 2 милиона лева. Осъществена е профилактика на видео наблюдението в комплекса, което се обезпечава с над 300 видеокамери.

Новините от днес и със задна дата