сряда, 20 април 2022 г.

Бургаска IT компания плаща на млади таланти, за да се учат на програмиране

 Бургаска IT компания плаща на млади таланти, за да се учат на програмиране

Orbis Dev. Inc. е интензивна IT програма, с която ORBIS Digital Services иска да даде шанс за развитие на местни млади таланти, които тепърва търсят реализация в IT сферата. Обучението ще бъде проведено от ветерани с над 10-годишен опит в индустрията, а фокусът ще в върху практични умения и работа по реални проекти.

Dev. Inc. има за цел да развие пълния потенциал на своите участници и представя нов за Бургас модел, в който всички млади таланти ще получават месечен финансов стимул, за да могат да се отдадат на своето израстване като специалисти в програмирането.

За 6 месеца участниците в Dev. Inc. ще преминат през учебната програма PRO-Class, присъствено, в офиса на ORBIS Digital Services в Бургас. Програмата включва месец с фундаментални знания и последващо практическо обучение по един от трите най-желани за работа езици: PHP, Java & JavaScript. Така те ще усвоят ключови умения в областта на уеб разработката, а успешното завършване на програмата ще им даде възможността за бъдещо развитие в ORBIS или в една от техните партньорски компании. Кандидатстването вече започна, и ще продължи до 8 май, на сайта на Dev. Inc. - https://devinc.tech.

“Започвайки като стартъп без опит, но с големи мечти, ORBIS се превърна в една от най-големите и авторитетни ИТ компании в Бургас, в която работят над 50 специалисти в областта на информационните и дигитални технологии.

Това начинание не беше лесно и ние осъзнаваме колко трудно е да се направят първите стъпки в едно ново начинание. Затова сега дойде моментът и ние да допринесем за развитието на дигиталната общност в региона. В Dev. Inc. ще помогнем на млади таланти да стартират кариерата си в програмирането, като им осигурим един плавен процес, професионална среда и практически умения”, споделя Христо Ковачев, CEO на ORBIS Digital Services.

Община Бургас приветства и подкрепя всички инициативи, насочени към обучение на кадри и разкриване на работни места във високотехнологичните индустрии.

Новините от днес и със задна дата