събота, 30 април 2022 г.

Да се възползваш от цинизма на руски окупатори, за да правиш политически проект е знак за деградация в българския политически манталитет

  

                                     Снимка: БТА

С пост във Facebook Стефан Янев обяви новия си политически проект. Той е наречен "Български възход". Събранието за учредяването му ще се състои на 5 май.

Ето и пълният текст на поста на Янев, като предварително трябва да се отбележи, че за всичко, което ще прочетете по - надолу за настоящи политически, икономически и социални кризи, основен и съществен принос имат некадърните служебни правителства на Янев и си е чиста проба гьонсуратлък след като си допринесъл една ковид криза да се преобразува в множество почти непреодолими кризи, да искаш отново да си във властта.

Но, прочетете докъде стига наглото самоотричане на собствената липса на компетентност и желание за власт. Прочетете как една позорна война свързана с безпрецедентна руска агресия, заплашваща световния мир е определена от Янев просто като "сложна геополитическа обстановка". Няма безумни кръвопролития и жестоки убийства, няма изнасилени деца, невръстни момичета и жени, няма повсеместна разруха и човешка деградация на всички нива:

"Дойде времето да заявим ясна и категорична позиция относно нелеката ситуация, в която се намира страната ни, както във вътрешнополитически план, така и с оглед на сложната геополитическа обстановка. Всички ние трябва да дадем тази оценка, като граждани и българи, с ясното съзнание за историческата отговорност, която носим за бъдещето на България и на идните поколения.

За никого не е тайна, че страната ни се намира в дълбока криза. Криза, която намира своите проявления във всяка една сфера от обществено-икономическия живот.

Изправени сме пред демографска катастрофа, която се явява основна заплаха за националната ни сигурност, застрашавайки самото физическо съществуване на българската държава. Г-н Янев обаче забравя да отбележи, че през последната една година докато бяха неговите служебни правителства и настоящото са се родили три пъти по - малко деца.

Икономиката не функционира пълноценно. Няма предвидимост по отношение на правилата. Липсват подходящи условия за развитие и реализация на частната инициатива. Доходите продължават да бъдат унизително ниски, а високите нива на инфлация ги обезценяват още повече. Ставаме все по-бедни, а животът - все по-скъп. И тук му е мястото да отбележим, че невижданата по своите размери инфлация бе резултат точно от липсата на компетентност на г-н Янев и неговите министри да управляват държава. Що за амнезия бе, г-н Янев! Ако страдате от дгенеративни старчески заболявания като деменция или Алцхаймер, е абсурдно да заблуждавате българската общественост в своята надеждност!  Янев констатира, че социалната система била пред колапс, така все едно не е един от основните виновници това да е така и фактите го доказват недвусмислено.

Има и още, но ще спестим на читателската си аудитория наглите словоизлияния на един човек, които ще остане в българската политическа история като този, който се възползва от цинизма на руски окупатори, за да прави политически проект, а това е знак за деградация в българския политически манталитет. Янев ще остане в българската политическа история като човекът обслужващ болното его и болните амбиции за еднолична власт на президента Румен Радев и министър председателят, който си затвори очите за безумията на един министър на МВР като Бойко Рашков, недоказал нито едно от обвиненията за корупция, и зави, че пуска тези съмнения в общественото пространство по политически причини. Янев ще остане в българската политическа история и с най - манипулираните и провеждани в повсеместен страх български избори. Янев е министърът, излъгал българското общество, че не е предлагал да се изнасят оръжия за Украйна, за да печели популистки на своя страна путинисти и русофили, но само ден след това бе разобличен от Корнелия Нинова, че е настоявал в Министерски съвет да се изпрати военна помощ на Украйна и той не отрече този факт. Амбивалентното политическо поведение е присъщо само за мошениците в политиката. А на такова в българското политическо пространство сме се нагледали! Янев е служебният министър председател по времето на който България задлъжня към чужди банки с милиарди лева и евро.

Новините от днес и със задна дата