събота, 23 април 2022 г.

Атанасова: Лена Бориславова е летяла до Сочи да прибере моряците, а не Кирил Петков

  

                                   Снимка: БТА

"Когато вчера чух за посещението на Кирил Петков в Киев, първоначално си помислих, че това отново е лексикална бъркотия и отново Кирил Петков е имал предвид нещо друго". Така председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова коментира по БНТ обявеното посещение на българска правителствена делегация в Киев.

Тя обяви, че по информация на партията не Кирил Петков, а Лена Бориславова е летяла до Сочи, за да прибере българските моряци.

"Моряците колко дни ги спасяваха? Имаме информация, че Лена Бориславова е летяла до Сочи, за да ги прибере, защо не отиде Кирил Петков, за да ги прибере?", попита тя риторично.

"Правителството вече му е време да вземе своя еднопосочен билет", категорична е тя.

"Замислих се, че ако цялата правителствена делегация ще пътува до Киев, след това може да отиде и до Скопие, след това може до Руанда, да мине през Кайманите, където са офшорките на компании, сред които "Джемкорп", с която правителството подписа меморандум, подчерта Атанасова.

Според нея, има нулево справяне с всички кризи и задачи от страна на управляващите.

"100 дни са напълно достатъчни, за да разберат българите, че това правителство е най-слабото в историята на България", категорична е Атанасова. ГЕРБ няма да подкрепя правителство с премиер Кирил Петков. Опозицията няма никакъв ангажимент да подкрепя управляващата коалиция, допълни тя.

Според нея наблюдаваме "партийно обладаване" на постове и "разпределяне на баницата".

Атанасова коментира още, че в "Продължаваме промяната" няма лидерство, а Кирил Петков и Асен Василев са "двете страни на една монета".

Фискалният резерв удари дъното - 4,7 млрд., допълни тя.

По темата дали България трябва да изпрати оръжия в Украйна, тя коментира:

"Когато ние сме взимали своите решения, сме изхождали именно от евроатлантическата ориентация и подкрепата за ЕС от нашите избиратели. Правителството за пореден път демонстрира своята безпомощност, заради противоречията, които имат от ден първи. Те нямат едно решение, което в парламента да не е предизвикало трусове".

"Изчегъртаха ГЕРБ, но не само. Те рязко нарушават Конституцията", добави Атанасова.

Според нея, поне половината от българските граждани очакват нови избори, а във време на кризи, са нужни решения.

Новините от днес и със задна дата