събота, 23 април 2022 г.

Кметът на Царево опроверга премиера Петков за щети след земетресение в града

  

                                     Снимка: bTV

"Сериозна сеизмична активност в района на Царево не е регистрирана от десетилетия и никой от съгражданите ми не си спомня такова." Това пише в профила си във Facebook кметът на Царево Георги Лапчев, опровергавайки съобщение на правителствената пресслужба, според което премиерът Кирил Петков ще посети града, за да присъства на богослужението тази вечер и да се запознае с щетите върху църквата след последното земетресение.

"Аз съм кмет от 11 години и мога категорично да заявя, че не помня земетресение, особено пък такова, което да е нанесло каквито и да било поражения върху църквата "Свето Успение Богородично" или други сгради в общината", категоричен е Лапчев.

По думите му по времето на мандатите му и управлението на ГЕРБ сградата на храма в кв. "Василико" е била прехвърлена от държавата към Светия Синод, а 12 дка наоколо - за църковни нужди.

"Освен това районът беше облагороден с не малката помощ на общината", посочва кметът на Царево и добавя за финал на поста си в социалната мрежа:

"Така че мога да уверя както всички жители и гости на Царево, така и премиера Кирил Петков, че църквата е в отлично състояние и към момента няма никаква необходимост от огледи или ремонти".

Министър-председателят трябва да пристигне в Царево тази вечер около 23 часа.

"Министър-председателят Кирил Петков ще присъства вечерта на 23 април, събота, на празничното богослужение за най-светлия християнски празник Възкресение Христово в църквата "Св. Успение Богородично" в гр. Царево. Премиерът ще пристигне в храма около 23 часа, като ще се запознае с пораженията върху църковната сграда от последното земетресение, след което ще присъства на богослужението", гласеше текстът на съобщението от пресцентъра на Министерския съвет.

Новините от днес и със задна дата