петък, 1 април 2022 г.

Каракачанов: Военна подкрепа за Украйна е да пратим войски, няма какво да дадем

 Красимир Каракачанов 

Военна подкрепа за Украйна означава да пратим войски, а ние няма какво да дадем. 25 години българските политици под външен натиск рязаха българското въоръжение. Какъв партньор сме в НАТО, след като сме останали без техника. Това каза бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов пред БНТ. Той е на мнение, че България не трябва да оказва военна помощ на Украйна. Впрочем, някой трябва да припомни на г-н Каракачанов, че техниката на НАТО е и българска техника и това, че си плащаме за членството в НАТО, но не искаме да се възползваме от него си е единствено наш проблем, български или по - скоро путинистки!

Според почетния лидер на ВМРО руското влияние в България е много по-силно, отколкото това в Северна Македония.

"България е освободена от Руската империя. Македония - не. Тя остава под турско робство", каза още Каракачанов. Защото пътя на Руската империя към завладяване на черноморските проливи не минава през територията на днешна РС Македония.

"След 1948 г. в тогавашна Титова Югославия самият Тито, разваляйки си отношенията със Сталин и Съветския съюз, провеждаше политика, в която буквално изкореняваше руското, съветското влияние. В Македония това влияние го няма. И това е една голяма лъжа. За съжаление тя се поддържа и от някои наши партньори, предполагам от наивност, не от злонамереност. И едва ли не ако Македония не влезе в ЕС, ще я последва украинския сценарий. Това е несериозно. Защото Македония е член на НАТО. ЕС не дава никаква защита", допълни Каракачанов.

Според него политиката на Македония още от времето на Титова Югославия е да се налага нова идентичност и да се отрича съществуването на българи.

"Северна Македония, не бих казал, че нищо не е направила, по времето на бившия премиер Заев имаше един-два опита в тази посока (б.р.-за приемане в ЕС), но те не бяха достатъчни", изтъкна Каракачанов.

Той е на мнение, че трябва да се спре фалшификацията на българската история, на базата на която се развива и омразата към българите. И е категоричен, че не трябва да правим компромиси с нашите национални интереси.

Новините от днес и със задна дата