събота, 30 април 2022 г.

Бивш депутат от руската дума огласи голямата мечта на Путин и предупреди Европа / видео

  

Решението за спиране на доставките на газ беше взето не от "Газпром", а лично от Путин, защото иска да накаже България и да разруши правителството,  включително заради визитата на властта в Киев и помощта за Украйна.

Путин превръща газа и нефта в политическо оръжие, съвсем е полудял. Ако сега Путин не бъде спрян, Европа ще получи нова разрушителна война до 2 години". Това заяви за "Офанзива" бившият депутат от Държавната Дума Генадий Гудков.

По думите му добивът на нефт в Русия вече е намален с 20% заради изолацията. "Експертите прогнозират спад с 50% на добива на нефт и експорта на газ, което е крах за руската икономика. 60% от бюджета се формира от тях. Въпреки това не можем да разчитаме на държавен преврат в Русия", обясни той.

И уточни, че Путин разглежда България като "троянски кон" в Европа.

"Той би искал войските му да стигнат до Молдова, мечтае за сухопътен коридор, съединяващ Крим с Приднестровието. Украинската армия обаче няма да позволи да бъде завзета тази територия", подчерта той. 

Според него българската власт разбира, че Украйна защитава не само себе си, но и света от руското зло.

"Путин се страхува от тези, които не се страхуват от него, като например Турция. Режимът на Путин е враг на България, а руският народ е приятелски. Докато той е на власт, няма да живеем спокойно, ще разруши българо-руските отношения. И допълни, че руският президент е видял заплаха за властта в евроинтеграцията на Украйна.

"8 години обмисляше планове за отмъщение на Украйна. Войната се основава на личната му омраза към украинците", смята Гудков.

И си спомни за Путин от преди 20 години. "Той беше отворен за диалог, прогресивен. Сега е загубил адекватността си, живее в собствена илюзорна картина за света. Възприема само информацията, която съответства на неговата представа за света. Путин няма добър изход от войната, затова му остава само да шантажира света с ядрено оръжие.

Страхът от собствената му смърт ще го спре да го използва", коментира бившият депутат. Той завърши с думите, че мечтае да се завърне в родината си и да участва в реформите за преобразуване на Русия.

Новините от днес и със задна дата