неделя, 3 април 2022 г.

Германец си постави към 90 ковид ваксини, за да продава сертификатите

  

60-годишен мъж по всяка вероятност се е ваксинирал десетки пъти срещу COVID-19 в Германия, за да продава след това подправени сертификати с истински номера на хора, които не желаят да се имунизират, предаде Асошиейтед прес.

Смята се, че мъжът от източния град Магдебург, чието име не се разкрива в съответствие с германското законодателство, изглежда се е ваксинирал месеци наред, общо към 90 пъти, във ваксинационни центрове в източната провинция Саксония, преди криминалната полиция да го залови по-рано този месец.

Заподозреният не е задържан, но е разследван за незаконно издаване на сертификати и подправяне на документи.

Той е бил заловен във ваксинационен център в град Айленбург в Саксония, когато отишъл за поставяне на доза ваксина за втори пореден ден. Полицията е конфискувала от него няколко празни бланки за сертификат и е започнала наказателно разследване.

Засега не е ясно как са му се отразили тези близо 90 дози ковид ваксина, които са били на различни производители.

През последните месеци германската полиция е извършвала много операции във връзка с фалшификации на ваксинационни паспорти. Във ФРГ много антиваксъри отказват да се имунизират, но искат да разполагат с бленуваните ковид паспорти, които правят много по-лесен достъпа до обществен живот и обществени места като ресторанти, театри, плувни басейни и работни места.

Новините от днес и със задна дата