събота, 19 март 2022 г.

Посланикът на Украйна у нас моли за помощ, за да се намали страданието / видео

 

"От началото на войната сме се обръщали многократно за всички видове съветски въоръжения, с които разполага България. Не мога да кажа дали отговорът е отрицателен или положителен". Това заяви за "Офанзива" по NOVA NEWS посланикът на Украйна у нас Н. Пр. Виталий Москаленко. 

По думите му затварянето на въздушното пространство на Украйна е от крайна необходимост, за да се намали страданието. "Усилването на санкциите е необходимо, както и присъединяването на Украйна в ЕС. Предоставянето на отбранителни и други въоръжения също", обясни той. И допълни, че Мариупол е практически унищожен.

"Русия изповядва тактика "изгоряла земя". Нашите бойци много успешно се отбраняват. Сегашната тактика на престъпната банда на Путин е да унищожат мирни градове и хора, за да бъде пречупена съпротивата на украинския народ в борбата му за териториална цялост", посочи посланикът.

И уточни, че никой няма съмнение, че е въпрос на време руските войници да нахлуят в Одеса. "До 2014 г. Украйна е била неутрална държава. Ако се откажем от НАТО, това няма да спре Путин и той няма да ни остави на мира. Встъпването ни в НАТО е жизнена необходимост, ако бяхме в Алианса, нямаше да има инвазия", коментира дипломатът. 

За него твърденията, че има биолаборатории в Украйна са цинични. "Украйна ще победи, Крим ще бъде върнат в нашите граници, както и Донецк и Луганск. Това обаче няма да стане скоро, преди това ще има много загуби и жертви" смята той.

Новините от днес и със задна дата