Освободиха Бойко Борисов от ареста в ГДНП. Той излезе, придружаван от адвоката си Менко Менков, и нарече случилото се "брутално, гадно".

Посрещнаха го депутатите на ГЕРБ и членове на партията със скандирания "Бойко" и "Победа", а някои се хвърлиха да го прегръщат.

Заедно с него бяха пуснати и пиарката му Севделина Арнаудова, и бившият финансов министър Владислав Горанов.

"Имам една дума - брутално, гадно, върнаха ни в комунизма. Снощи вечеряхме с децата, влизат цивилни, разтършуваха цялата къща. Никакво обвинение, нищо. Давам ви хронология на законното, на промяната, разтършуваха тавани - няма нищо. И казаха - трябва да Ви задържим. 24 часа седим в килиите, нито един милиционер, защото това вече е милиция... Явява се министър-председател, вика полицаите в неговия кабинет, той се явява свидетел, на мафията, на Черепа, почват да пишат. И той им казва - сега отивайте и ги прибирайте, защото може да скрият доказателства", разказа Борисов пред медиите.

"Никакво обвинение не е повдигано на никого", заяви неговият адвокат Менко Менков веднага след освобождаването им. "Цялата история е тежка политическа репресия", заключи Менков.

Десетки фенове на Бойко Борисов се бяха събрали пред сградата на ГДНП, където се очакваше неговото освобождаване. 

"Грубо, безпрецедентно действие и грубо нарушение на процесуалните правила", добави защитникът и за другите двама задържани - Севделина Арнаудова и Владислав Горанов.

"Никакви материали по делото не са ми предоставени, никой не ме държи в течение", посочи по-рано той пред журналисти по-рано пред деня, след като излезе от сградата на ГДНП, където беше от 11:00 часа днес.

"Никакви разпити не е имало. Нищо не се прави с тях. Стоят на наровете", коментира той. "Държат ги. Никой нищо не казва", коментира той.

По-рано Менков съобщи, че ще депозира жалба в прокуратурата срещу премиера Кирил Петков за длъжностно престъпление.  Менков заяви, че Петков е викал полицаи от ГДНП в кабинета си.

Той нарече случващото се "абсолютен произвол".

 

"Нямам идея, не ми беше казано за какво тършуваха. Знам само, че полицията беше пуснала официално прессъобщение, преди да дойдат в нас", обяви дългогодишнaта ПР-ка на ГЕРБ Севдалина Арнаудова на излизане от ареста.

"Много полиция дойде, 3 патрулки, охранителна полиция. Разследващи лица, поемни лица. Казаха, че влизането беше по неотложност. Претърсването продължи от 9 до 3 през нощта, полицаите се държаха нормално.