събота, 26 март 2022 г.

Борисов сравни управляващите с Хитлер и Сталин, определи ги, като брутални и извратени / видео

 Задържаха Бойко Борисов! - Политика — Стандарт Нюз

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети днес Враца заедно с голяма част от ръководството на партията и се срещна със симпатизанти в града. По време на своята пресконференция той сравни управляващите с Хитлер и Сталин, нарече ги брутални и извратени, а публиката приветства думите му, искайки оставката на кабинета "Петков".

Пред пълна зала и скандирания "Оставка" по адрес на правителството, Борисов заяви: "В началото си мислех, че целта съм аз, но после осъзнах, че сте вие. От вас се уплашиха като видяха как реагирахте на арестите и колко сте много. Видяха, че ГЕРБ е жива и яростна партия. Дръжте се заедно един за друг и знайте, че и сега ГЕРБ е най-голямата партия в България. Разтревожен съм за вас, но вярвам, че ще устоите".

По думите му ГЕРБ е била създадена да се противопостави на БСП.

"Препоръката ми към вас е да се държите заедно, защото и без петела ще съмне. Когато си в ареста - пак се съмва. По-трудно, но съмва. Вие показахте, че и без петел и без лидер капитаните и редовите членове могат да се самоорганизират. Те видяха жива яростна партия на площада, пред ареста и в момента става още по-яростна, защото виждаме как през руски олигарси ще им крадат милиардите", подчерта Борисов.

"Какво се получи - буквално си преливаха електорат на базата на парите. Първо партията на Слави трябваше да ни побеждава, но не успя - броиха 3 дни половин процент, за да го изкарат. После смениха машините, направиха измамата, събраха някакви мандати, за да се получи нещо, което да може с другото нищо, защото да ме извиняват една славна партия като БСП да се сведе под 10%", каза Борисов.

"Някои казват, че тези управляващите били аматьори. Не е така. Там има няколко човека, които се имат за елитарни, а всички останали сме плебс. А те са елементарни хора", добави лидерът на ГЕРБ.

По думите му управляващите са "не само елитарни и брутални, те са извратени".

"И от това най-много ще патим. Никому неизвестени, използвайки конюктура, са способни на всичко. Така е станал Хитлер, така и Сталин. Груба грешка е,ч е ги подценяват. Тези хора са способни на всичко. Правят груба грешка. Те ще дойдат за вас, един по един", допълни Борисов.

Той обеща, че при всеки арест на кмет или активист на ГЕРБ при него ще дойдат депутати и адвокати, а след това и народът. И заяви, че днес вече в коментарите в социалните мрежи няма човек, който да пише, че Кирил Петков се справя добре.

"Неслучайно изключиха коментарите във своите страници във Фейсбук. Защо го правят, ако са народната любов", попита риторично Борисов.

Лидерът на ГЕРБ попита управляващите защо бензинът и дизелът са по 3 лева, а олиото по 5 лева, след като уж младежите на ГЕРБ били създали паника, а цените от доста време са си тези, както и защо при ГЕРБ сметките за тока са били в пъти по-малки от сега.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова припомни направеното за община Враца при управлението на партията - спортни зали, детски градини, социални услуги, водопроводи, осъвременен градски транспорт, компостираща инсталация, пречиствателна станция, обновен център, междуселищни пътища, модерни социални услуги и се обърна съм управляващите с думите "Хайде чегъртайте, аматьори".

Новините от днес и със задна дата