22-годишна българка и 37-годишният ѝ приятел са задържани в кипърския град Лимасол по подозрение, че са убили 3-месечното си бебе, съобщиха местните медии CypriumNews и Рhilenews.

В ранните часове на 5 март малкото момиченце е транспортирано от родителите си в многопрофилната болница в Лимасол с конвулсии, като пред лекарите двойката обяснила, че бебето се е задавило, докато го хранят. Въпреки усилията на неонатолозите и реаниматорите около 7.15 часа новороденото е издъхнало.

При аутопсията е установено, че смъртта на момиченцето е настъпила в резултат на тежка черепно-мозъчна травма, а по тялото на бебето са открити и фрактури, както и субдурален хематом. Заключението на съдебните медици е, че 3-месечното бебе е починало вследствие на злоумишлено травматично нараняване, а възможността нараняванията да са причинени при инцидент е изключена.

37-годишният баща и 22-годишната майка отричат вина, но вчера Районният съд в Лимасол постанови те да останат в ареста. Според Philenews родителите са били под надзора на Службата за социални грижи.