понеделник, 21 февруари 2022 г.

Първи директен сблъсък: Руски граничари убиха петима украински разузнавачи

  

Петима украински разузнавачи са убити, а две украински бойни машини - унищожени при сблъсък на границата в Ростовска област. Това е първи директен сблъсък между военни от Русия и Украйна след подновяването на напрежението между двете държави.  

Военни и граничари са предотвратили нарушение на държавната граница на Русия, където се е опитала да проникне диверсионно-разузнавателна група от територията на Украйна. Убити са петима от нарушителите, уточнява агенцията, като се позовава на пресслужбата на Южния военен окръг.

Сблъсъкът е станал в 6.00 сутринта на 21 февруарив района на пункт Митякинска, Ростовска област, в участъка на руската държавна граница, където е било констатирано нарушение от "диверсионно-разузнавателна група", гласи прессъобщението.

"В резултат от сблъсъка петима нарушители на границата на Руската федерация от състава на диверсионно-разузнавателната група са унищожени", се казва в съобщението.

Две бойни машини на пехотата са влезли на руска територия за спешна евакуация на диверсионната група, но и двете са били унищожени от противотанкови оръжия на руската армия.

Няма пострадали руски войници и граничари по време на инцидента.

Новините от днес и със задна дата