четвъртък, 3 февруари 2022 г.

Менда Стоянова се яви на разпит, не знае защо я викат

 

Бившият депутат от ГЕРБ и бивш председател на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова пристигна на разпит в ГД "Национална полиция".

"Инструмент на пиар акциите ли сте? Винаги стоите, когато някой известен е повикан за справка!" - с тези думи Стоянова посрещна репортерите, които я чакаха пред ГДНП.

Тя заяви, че е повикана на разпит още през януари, когато беше разпитван и бившият министър на финансите Владислав Горанов, но тогава е била болна от коронавирус и по тази причина разпитът е отложен за днес.

"Поводът е Васил Божков, така мисля", уточни Менда Стоянова, като подчерта, че "Божков никога не е казвал, че е давал пари на мен". След това тя уточни, че може би всички, цитирани в сигнала на БОЕЦ за това, че бизнесменът е давал подкупи, са привикани.

В отговор на въпрос верни ли са информациите, че е търсена и за повече информация за кюлчетата от снимките в спалнята на Бойко Борисов, тя отрече да разполага с подобна информация.

Стоянова е поредната от ГЕРБ, която полицията призовава на разпит. Досега сред явилите се са бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, както и бившият финансов министър в правителството на ГЕРБ Владислав Горанов.

Новините от днес и със задна дата