петък, 4 февруари 2022 г.

Кой уби известен германски химик, заради разкритията му за К-19 ваксината на Pfizer

 

Съдържанието на ваксините срещу Covid-19 е сред сериозно експлоатираните, коментирани и будещи интерес, страхове, сензации и интерпретации теми. И то от различни ъгли, пише БНР.

Едно от последните твърдения, които циркулират и се споделят в социалните мрежи, е за смъртта на доктор, дни след като разпространява видеозапис с „разкрития“ за графенов оксид в Covid ваксини.

Твърдение:  Д-р Андреас Ноак е убит три дни, след като изнася информация за графенов оксид във ваксини срещу Covid-19

Става дума за д-р Андреас Ноак, който в едни публикации е представен като немски лекар, в други - като австрийски химик. На 23 ноември 2021 г. той пуска видео в социалната медия, в което твърди, че ваксините срещу Covid-19, по-конкретно на „Пфайзер/Бионтех“, инжектират бръсначи в кръвоносната система, като причината за това е наличието на графенов хидрооксид в тях.

На 26 ноември Ноак умира и започват да се появяват твърдения, че е убит в дома си, като има и версия, че това са сторили немски командоси пред очите на бременната му съпруга. Целта била да бъде заглушена истината, която той споделял със света.

 

Видеото с „разкрития“ на Андреас Ноак за графеновия оксид се появява първо в неговия канал в Телеграм, където е гледано над 300 000 пъти. След смъртта му кадри от записа със субтитри на английски и на други езици се появяват и в Ютюб, Фейсбук. Има и видео с български субтитри. Твърденията за убийството на Ноак заради разкритията му стават популярни и сред български потребители на Фейсбук, като постове с такова съдържание са споделени стотици пъти.

Преди да се насочим към събитията и обстоятелствата около смъртта на Андреас Ноак, нека първо видим

Кой а Андреас Ноак?

Андреас Ноак е доктор по химия от Техническия университет в Дармщат през 1995 г., става ясно от кратка биографична справка, публикувана в рекламна брошура през 2007 г. за популяризиране на нанотехнологиите. По-късно Ноак основава няколко компании. Една от тях е Blue Membranes GmbH, през която Ноак подава искания за патенти, главно за мембрани, използвани за разделяне на течни смеси. До 2012 г. той е част от борда на друга компания - Vinna AG, разработваща хранителни добавки. Няма никакви доказателства за публикуването на изследвания или научни статии на Ноак, свързани с графенов оксид или нанотехнологии.

В годините след 2010 г. Ноак се появява като гост в непопулярни медии в Германия, където популяризира непотвърдени теории за храненето и използването на хранителни добавки.

Последната му професионална активност е свързана с организацията Ursprunc e.V.. През нея Ноак популяризира платени семинари за хранене и хранителни добавки. Сайтът на въпросната организация не е онлайн от 9 декември 2021 г., но може да се види архивирана версия.

През последните 2 години Андреас Ноак се фокусира върху различни конспиративни теории за коронавируса, включително че пандемията е част от заговор за унищожаването на човечеството.

Арест на живо

Андреас Ноак става известен в социалните мрежи през ноември 2020 г., когато по време на негово излъчване на живо германски специални части влизат и го арестуват в апартамента му.

По това време се появяват слухове в социалните мрежи, че той е задържан заради позициите му срещу противоепидемичните мерки на германското правителство.

Полицейската акция, заснета на живо от Ноак, наистина се случва, но германският химик не е нейна цел. Пред сайта за проверка на фактите PolitiFact от германската полиция казват, че операцията не е свързана нито с пандемията, нито със самия Ноак, а е част от мащабна операция. Друг сайт за установяване на факти - LeadStories, писа след акцията, че местната полиция е уточнила, че е имала заповед за обиск на цялата сграда, а не само на апартамента, в който живее немският химик. И че Ноак и намиращите се още двама души в жилището не са били арестувани.

Именно това събитие, в комбинация с неочакваната смърт на Ноак, създават почва за навързване на теориите, че той е убит, за да бъде цензурирана истината, която казва.

Скоро след случая с нахлуването на полицията в дома му Ноак продължава с излъчванията си на живо по няколко часа на ден, в които говори за божествен план за спасяването на човечеството, до който единствено той има достъп, правейки сложни митологични връзки и черпейки препратки от източници от популярната култура и философия, разобличавайки и разчитайки за аудиторията техните скрити послания.

След 7 януари 2021 г. Ноак спира с излъчванията на живо, а неговата партньорка Анна започва да управлява канала му в Телеграм. През есента на 2021 той отново се появява и започва да публикува кратки видеа във въпросния канал. Междувременно двамата с Анна вече са се преместили от Германия и вече живеят в Австрия.

Обстоятелствата около смъртта на Андреас Ноак

Източниците, от които става ясно за смъртта на Андреас Ноак, са две видеа, в които партньорката му Анна съобщава за този факт. Те са публикувани в канала им в Телеграм. Ето и подробностите за въпросните видеа.

Първото видео на Анна – 27.11.2021 г.

На 27 ноември 2021 г. партньорката на Андреас Ноак – Анна качва видео в акаунта на германския химик в Телеграм. В него тя разказва, че Андреас е бил атакуван „брутално, внезапно и коварно“ и че не е издържал, без обаче да дава подробности и повече информация за случилото се, както и кой го е нападнал.

На следващия ден – 28 ноември 2021 г., оригиналното видео на Ноак, в което говори за наличието на графенов оксид във ваксината на „Пфайзер“, е качено в BitChute (видео платформа, която привлича голям брой потребители, споделящи теории на конспирацията). Публикацията е със заглавие: „Убийство! Само часове, след като публикува разследване за ваксините, д-р Ноак е мъртъв.“

 

Описанието на видеото се говори за „силите“, които са решили да елиминират Ноак, тъй като е бил изключително точен в разкриването на техните планове.

Въпреки насочващите заглавие и описание, сред коментарите под видеото има потребители, които пишат, че не става ясно дали докторът е бил убит.

От думите на Анна във видеото става ясно, че Ноак не е бил нападнат, а е починал в болница от сърдечен удар. Партньорката на германския химик подробно разказва как Андреас получава криза в деня, в който е публикувал видеото за графеновия оксид - 23 ноември 2021 г. Тя описва, че е бил замаян, не на себе си и е изпитвал силна болка. Не е могъл да говори, а движенията са му били некоординирани.

Анна решава, че Андреас се е отровил и му дава физиологичен разтвор. Той повръща, след което кризата продължава още известно време. По-късно той се съвзема, въпреки че по думите на Анна е тотално изтощен и не иска да говори.

„Имаше нужда от почивка, но каза, че се чувства добре“, казва партньорката на Андреас.

Два дни по-късно обаче германският химик прави нова криза. Това се случва в нощта на 25 срещу 26 ноември 2021 г., по разказите на Анна.

„Забелязах, че е много неспокоен в съня си, поти се и има температура.“ Тя решава, че е преуморен, не го буди и го оставя да спи. В един момент обаче усеща, че Андреас започва да диша много тежко и да има хрипове. Паникьосва се и опитва да промени положението на тялото му в опит да облекчи дишането му. Обажда се на спешна помощ, откъдето я съветват да му направи CPR (Кардио-пулмонарна първа помощ - спешна процедура на сърдечен масаж и изкуствено дишане при установяване на загуба на съзнание поради спиране на кръвообращението или дишането).

На място пристигат шестима медици, които го стабилизират и го отвеждат в болницата във Волфсберг. Там Ноак е настанен в стая с респиратор.

„Попитах как изглеждат нещата, а те ми казаха, че са успели да го върнат и нещата всъщност изглеждат добре“. Анна отива в стаята при Андреас, за да го види. Малко по-късно състоянието му се влошава и умира. „Казаха ми, че голямата му сърдечна клапа е отказала напълно, че е получил инфаркт и е починал от него.“

След този разказ, в края на видеото, глас зад камера пита Анна: „Много хора останаха с впечатлението, че той е бил нападнат от хора, нахлули в дома му. Това, което имаше предвид обаче, че е била атака от микровълни, това е била причината.“

Анна отговаря: „Не знам много за тези неща, как нещо подобно работи. Но той винаги казваше, че те има такава технология."

Така от разказа на партньорката на Андреас Ноак става ясно, че той не е бил убит, не е имало насилствено влизане на германски командоси, а е починал в болница от сърдечен удар.

Говорител на полицията в австрийската провинция Каринтия потвърждават пред сайта за проверка на фактите LeadStories, че Ноак е починал от естествена смърт и няма данни за извършено престъпление.

Заключение

От изнесените по-горе данни става ясно, че твърдението, че Андреас Ноак е убит е НЕВЯРНО, тъй като няма никакви доказателства в негова подкрепа. Неговата смърт, както според съпругата му, така и според лекарите, се дължи на сърдечна недостатъчност. Следователно НЕВЯРНА е и хипотезата, че Ноак е станал жертва на разкрития си за графенов оксид във ваксинa срещу Covidß19

Впрочем твърденията за наличието на смъртоносната съставка графенов оксид във ваксини срещу коронавируса многократно и категорично ас опровергавани и от агенция Франс прес, от Ройтерс и от Форбс. Има също така официален отговор на запитване от страна на Европейската комисия. „Пфайзер“ също отричат в свое изявление наличието на графенов оксид в техния препарат.

Новините от днес и със задна дата