сряда, 2 февруари 2022 г.

Шофьорка с 13 присъди получи 14-о наказание и този път влиза в затвора

  

Жена, осъждана 13 пъти за престъпления в транспорта, получи нова присъда за шофиране без книжка, съобщиха от съда в Кюстендил.

Окръжният съд в града е постановил наказание лишаване от свобода за срок от една година и глоба в размер на 500 лв., като е признал подсъдимата за виновна в управление на моторно превозно средство без съответното свидетелство за управление.

Престъплението е извършено в едногодишния срок от наказването ѝ по административен ред с наказателно постановление за същото престъпление. Г. Т. е шофирала без свидетелство за правоуправление в изпитателния срок на условното осъждане. То е по наказателно дело от 2017 година, по което ѝ е било наложено наказание лишаване от свобода за срок от осем месеца.

Сега съдът привежда в изпълнение и това наказание и общата присъда става една година и осем месеца лишаване от свобода, уточниха от съда.

Подсъдимата е приведена в място за лишаване от свобода, където ще търпи наложените ѝ наказания при първоначален общ режим, посочиха още от Окръжния съд.

В периода от 2000 година до 2017 година жената е осъждана 13 пъти за шофиране без книжка и управление на МПС след употреба на алкохол. Налагани са ѝ разнообразни наказания - административни, пробация и условни наказания лишаване от свобода.

С последните две присъди - условната и ефективната, Г.Т. вече има 15 осъждания, уточниха още от съда.

Новините от днес и със задна дата