понеделник, 17 януари 2022 г.

Нобелистът Люк Монтание на протеста срещу Ковид ваксините и сертификатите в Италия / видео

 

В цяла Италия се проведоха протести срещу Covid мерките на правителството, които включват "зелен" и "супер зелен" пропуск, изискващ ваксина или преболедуване, задължително ваксиниране за някои трудови категории и за над 50-годишните.

Протестите бяха организирани от над 40 сдружения и комитети, съобщава кореспондентът на БНР на Ботуша.

Най-многобройни бяха протестите в Рим - към 5000 души от цялата страна се събраха се на площад "San Giovanni", и в Милано.

В Рим пристанищни работници от Генуа с надписи "Свобода и Истина" доброволно се грижеха за спокойното провеждане на събитието.

В Милано специален гост бе френският учен и носител на Нобелова награда за откриването на вируса на СПИН - вирусологът Люк Монтание.

На площада пред демонстрантите той заяви: "Противно на казаното, тези ваксини изобщо не предпазват. Това става ясно постепенно и е научно признато днес. Това доказват не само научните експерименти, но и тестовете върху болните", беше категоричен Люк Монтание.

Навсякъде протестиращите издигнаха лозунги за свобода, позовавайки се на Конституцията, със скандирания "Долу ръцете от децата" , "Стига здравна диктатура", както и с призиви за оставката на италианския премиер Марио Драги.

Освен в Италия, протести срещу Covid сертифицирането и мерките днес имаше и в други европейски страни.

Новините от днес и със задна дата