сряда, 26 януари 2022 г.

Германо-Българската индустриално-търговска камара отличи Община Бургас за ползотворното сътрудничество

 Германо-Българската индустриално-търговска камара отличи Община Бургас за ползотворното сътрудничество

Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) връчи за осемнадесети път награди за развитието на българо-германските икономически отношения за 2021 г. С почетен плакет и грамота за ползотворно и тясно сътрудничество бе отличен кметът на Община Бургас Димитър Николов.

Наградата от негово име получи заместник-кметът Красимир Стойчев, който благодари на Германо-Българската индустриално-търговска камара за активната работа и доброто сътрудничество.

През 2021 г. в Бургас бяха реализирани редица инициативи, сред които се откроява бизнес форумът „Doing Business with Germany”, който се състоя през септември в Конгресния център. Зам.-кметът Красимир Стойчев сподели, че разчита на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) за привличане на инвеститори в индустриалните ни зони и за създаване на контакти между местни и немски компании.

Награди от Германо-Българската индустриално-търговска камара получиха фирми, допринесли за развитието на българо-германските икономически отношения през последната година.

Гостите бяха приветствани и от Тим Курт – президент на ГБИТК и д-р Митко Василев – главен управител на ГБИТК.

Сред официалните гости на събитието бяха министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, министърът на туризма Христо Проданов и Н. Пр. Кристоф Айхорн – посланик на Федерална република Германия в София.

Новините от днес и със задна дата