вторник, 11 януари 2022 г.

Издирваният за убийството на младия мъж в "Люлин" се е предал в полицията

  

24-годишният Денис Мустафа Кемал Ал Гаази, който бе обявен за общодържавно издирване за убийството на 32-годишния Илиян И. в столичния жк "Люлин", се е предал на полицията, съобщи БНТ.

Младият мъж бе обявен за общодържавно издирване вчера, след като на 9 януари вечерта нападна с нож група млади мъже, пускали фойерверки в района на блок 225 в "Люлин"-2. Денис, за когото се твърди, че е наркозависим, се подразнил от зарята, която празнуващите организирали по повод раждането на дете на един от тях. Един от ударите с хладното оръжие попаднал на 10 см от гръкляна на 32-годишния Илиян И. Раненият мъж издъхнал в линейката на път за болницата.

"Той излиза от входа, идва и казва: - А бе, вие знаете ли, че тука има деца? И те му казват: - Ние празнуваме раждането на дете", разказа Ангел Илиев, който е станал свидетел на убийството.

Веднага след това Денис избягал. Той живеел в "Люлин" с баба си и дядо си. Младежът е дете от смесен брак - баща му е сириец. 

"За мен е прекрасно дете. Защото изпитите си взема, сега на предварителната сесия си е взел изпитите - два с шестица, два остават", разказа баба му, цитирана от Нова Телевизия. По думите ѝ Денис учи икономика и дори наскоро имал изпити.

Вчера Софийската градска прокуратура (СГП) повдигна задочно обвинение към Денис Ал Гаази. От държавното обвинение уточниха, че досъдебното производство по случая е образувано в условията на неотложност със съставянето на протокола за първото действие по разследване, като същото се провежда в СДВР и под надзора и ръководството на СГП.

Новините от днес и със задна дата