четвъртък, 27 януари 2022 г.

Изключително точен анализ на Иван Сотиров, за тревожната ситуация в България!

 Иван Сотиров: Виждаме сливане между властта и едрия бизнес - bTV Новините

Ако България не беше член на НАТО, днес от Кремъл нямаше да се колебаят като при Украйна, дали да влязат, а дали да приемат офертата на Румен Радев за 16 република.
Гледам, че дори заклетите евроатлантици от ДБ повтарят като папагали опорните точки на кремълската пропаганда, спуснати на Премиера от ДС пРезидентурата, които са накълвали на правителствената хранилка. Какво означава да твърдиш, че армията ти няма собствен ресурс за защита на суверенитета на България и същевременно да заявяваш, че няма да консумираш сигурност от своите съюзници в НАТО, след като страната ти е посочена директно от агресивният режим в Кремъл за сфера на влияние? Очевидно е, че това означава само едно - неутралитет спрямо съюзниците ти от Алианса в полза на Кремъл! 
 
Как да разбираме изявлението на военния министър, който говори за български батальон, под „българско“ командване и само с „български“ комуникационни канали, освен като рапорт пред кремълските наставници на неговия ментор Румен Радев, че от „Дондуков“ 1 ще продължат да командват комуникационните канали в полза на Кремъл, защо тези канали не са български, а всъщност са кремълски?
 
Трябва да е ясно, че говоренето, от страна на Президента и Правителството, в което се противопоставя идеята за национален суверенитет на идеята за ползването на партньорски контингент е кремълско пропагандно клише. Целта е да се внуши, че всяко съюзническо присъствие в България е равносилно на загуба на национален суверенитет.
И трябва ли да се учудваме, че хората, които честват съветската окупация като освобождение гледат на съюзниците ни в НАТО, като на окупатори? В този смисъл е повече от логично Президентът с неговия ДС антураж и родната им БСП да тласкат контролираното от тях правителство към саботаж на всяко действие на НАТО срещу режима на Путин.
 
Това което наблюдаваме днес, може да учудва само хората, които не обърнаха внимание на досегашните изявления на Румен Радев. От тях е видно, че за Радев не е проблем за нашия суверенитет милитаризацията на Черно море от Руската Федерация, която е обявена още през 2016г. в правителствен доклад за една от основните външнополитически заплахи за България. За сметка на това всеки опит на нашите съюзници да създадат баланс на силите, чрез засилване на присъствието на НАТО в Черно море се коментира от него като опасна милитаризация и заплаха за мира.
 
Тази стара пропагандна мантра на кремълските ибрикчии, маскирана с високо „патриотичен“ наратив, че за защитата на националната ни сигурност трябва да се разчита основно на собствен военен потенциал и че не трябва да се допускат небългарски военни части на НАТО у нас, се повтаря в един глас от Радев, Янев, Копейкин, а сега и от Премиерът. Да се надяваме, че Петков, който беше рекламиран, като „момчето на Байдън“, няма да се окаже поредната кукла, която е пробутана от кремълската резидентура. Като гледам, че Петков ползва като основен мандатоносител, който държи 90% от субсидията, партията създадена от Камов, Боков, Калфин, Райчев и т.н., като гледам, че се е коалирал с БСП/БКП, като гледам как Диана Дамянова, ортачката на Валентин Златев, го надзирава като квачка и още много други неща, аз не съм оптимист, но дано да не съм прав.
 
 
Целта на тази псевдопатриотична кампания е да се наложи внушението, че разполагането на съюзчнически контингенти на наша територия е своеобразна вражеска окупация. Това, че точно от котилото на ДС и БКП, които пръкнаха Радев, Янев, Копейкин и т.н., направиха всичко възможно за да се забави с повече от 10 години старта на модернизиране и превъоръжаване на армията ни съгласно натовските стандарти не се коментира. За сметка на това се налага другата кремълска пропагандна манипулация - колко велика е била нашата армия, когато страната ни е била във Варшавския договор и колко зле стоят нещата след като сме станали част от НАТО. 
 
Истината е, че в рамките на Варшавския договор ние издържахме изключително скъпа многочислена армия, която имаше задачата да бъде пушечно месо и да задържи нападение от страна на Турция за няколко часа, докато се намеси СССР, а стратегическите ядрени ракети, които бяха разположени на наша територия бяха под специалното разпореждане на Москва. Дори в славните времена, когато армията на Царство България е нанасяла поражения на Русия, Франция, Великобритания и Турция тя е участвала във военни съюзи и това по никакъв начин не отнема ореола на българските герои и международното признание и висока почит с което те са се ползвали. Трябва ли да припомняме, че именно след съветската окупация елита на славната армия на Царство България беше ликвидиран за да бъде подменен от московски послушници, което я доведе до деморализация и зависимости от които още не може да се съвземе. 
 
Военните съюзи и ползването на съюзнически контингенти е имало винаги и до тях са прибягвали и най-великите държави и империи. Днес, когато високите технологии за отбрана и водене на война са определящи, колективните системи за сигурност са безалтернативни като средство за гарантиране на мира и националната сигурност за държави с нашите геостратегическо положение и потенциал. И десетократно да бъде увеличен собствения ресурс на нашата армия, ние не можем да гарантираме нашата сигурност, ако не сме лоялен член на най-големият военнополитически съюз.
 
Няма нищо по-обидно от това да гледаш как една шайка дребни хитреци се опитват по десарски да мамят от наше име и за наша сметка партньорите ни в НАТО, за да помагат на застрашаващия националния интерес на България режим на Путин.

Новините от днес и със задна дата