понеделник, 31 януари 2022 г.

Коте е без очи и счупена челюст след жесток побой, събират пари за операция

 

Поредната нещастна животинка пострада жестоко в кърджалийското село Миладиново в неделя. Невинно коте е било ритано безмилостно в лицето от неизвестен извършител, пише 24rodopi.com.

Безпомощното животно е лежало цял ден близо до селския магазин в Миладиново, но всеки го е подминавал, въпреки че котето е скимтяло от болка. То било с окървавени и избити очи.

Пръв за инцидента в неделния ден съобщава момчилградчанинът Мохамед Хабил в своя фейсбук профил. В полунощ мъж от Кърджали (подвизаващ се в интернет под името Хаки Кан) отива до селото с колата си и открива раненото животно на стотина метра от описаното място да лежи в тревата в безпомощно състояние.

Веднага откарва котето до ветеринарна клиника в Пловдив, понеже в Кърджали няма денонощна ветеринарна служба.

Остава в клиниката до сутрешните часове, докато лекарите се борят за живота на котето, което е с избити очни ябълки и повредена челюст. Те потвърждават хипотезата за човешка жестокост.

Котето, което получава името Джеси, има нужда от операция на очните ябълки и на челюстта, за да може да почне да се храни и ще трябва да остане в клиниката поне 10 дена. За този период собственикът на клиниката е определил, че ще са необходими 2 500 лева.

Открита е и дарителска кампания за посрещане на разходите по лечението:

BG56BPBI79324060913201
BIC: BPBIBGSF
Hakan Kan
Основание - Дарение за коте Джеси

След лечението, котето ще остане сляпо и ще има нужда от семейство, което да го осинови.

Новините от днес и със задна дата