понеделник, 31 януари 2022 г.

МВР два дни крие мистериозна смърт на съдийка от Апелативния спецсъд, тикнала в пандиза страшилището Крокодила

 

По информация на медията ни съдия Емилия Петкова от Апелативния специализиран наказателен съд е загиналата при тежката катастрофа, станала в събота на автомагистрала "Тракия". Не е ясно защо два дни самоличността на жертвата се пази в дълбока тайна от органите на МВР. 

Катастрофата, причините за която все още са неизвестни, стана на магистралата между Пловдив и Пазарджик.

Първоначалната информация сочи, че съдия Петкова е спряла изненадващо в крайната дясна лента на магистралата, но след това е блъсната от джип, който не е успял да спре. При удара автомобилът на спецсъдийката изгаря напълно. Катастрофата и последвалия пожар станаха причина за затваряне на магистралата за няколко часа.

Внезапната кончина на магистрата е хвърлила в ужас нейните колеги от Специализирания и Апелативния специализиран наказателен съд, които в петък от Министерство на правосъдието обявиха, че предстои да бъдат закрити. След случилото се с колегата им спецмагистрати не криели, че са притеснени, още повече, че в последните седмици зачестили и заплахите срещу прокурори от Специализирана прокуратура. 

Като съдия в апелативния спецсъд Емилия Петкова е произнасяла тежки присъди срещу представители на организираната престъпност, осъждани за рекет, изнудвания, палежи, наркоразпространение и ред други престъпни деяния. Един от осъдените от загиналата съдийка е скандално известният рецидивист Емил Милев с прякор "Крокодила". 

Новините от днес и със задна дата