понеделник, 3 януари 2022 г.

Трилър с египтянин, държал българка за заложник в Атина

 

35-годишен мъж от Египет отвлече вчера бившата си партньорка от България със сила и заплаши да взриви жилищната сграда с газова бутилка в Атина. Според показанията на българката приятелят ѝ от Египет е предавал на живо във фейсбук как я пребива.

Инцидентът започнал в събота следобед на 1 януари. Според показания на сестрата на жертвата, бившата двойка се скарали в дома на жената. Мъжът я нападнал, ударил и заплашил с нож, след което я отвлякъл в къщата си с белезници, съобщи порталът с новини от Гърция на български език newsbg.eu.

Египтянинът заплашил да взриви жилищната сграда с газова бутилка - в района на Агиос Пантелеймон в центъра на Атина.

След подаден сигнал в полицията жилищната сграда е била евакуирана като предпазна мярка, тъй като мъжът държал газова бутилка и заплашил, че ще взриви сградата. На място пристигнали полицейски сили и специален преговарящ, пожарна и линейка.

"Тя е моя жена и аз ще правя с нея, каквото си искам. И да я убия, какво ви интересува? Защо дойдохте тук? Кой ви викна?", крещял мъжът по адрес на дошлите на място полицаи.

В неделя, 2 януари, прокуратурата в Атина даде ход на наказателното преследване срещу египтянина.

Жертвата разказа за ужаса от отвличането си от апартамента, в който работи като домашна помощница, до задържането ѝ, пише "Труд". Според показанията на българката, приятелят ѝ от Египет е предавал на живо във фейсбук как я пребива. 

В навечерието на Нова година, египтянинът поискал българката да се прибере със сестра си, за да празнуват заедно Нова година, като уточнява, че тя и сестра ѝ имат различна фамилия, защото имат различна майка и когато се е родила баща ѝ е бил в затвора и не е дал фамилията си. 

Но тъй като сестра ѝ не пожелала да отиде там, тя избрала да я вземе и да отиде в квартал "Калитея" в къщата на племенника на бившия си съпруг, с друга компания и без египтянина, където останали до 6 ч. сутринта. Египтянинът ѝ звънял цяла нощ, но тя не му вдигнала, защото знаела, че ще се скарат. 

Новините от днес и със задна дата