четвъртък, 6 януари 2022 г.

МЗ: Имате ли тези 7 симптома - изолирайте се веднага!

 Omicron è il virus più contagioso della storia”. Vaccino obbligatorio  inevitabile?

Във връзка с нарастването на случаите на COVID-19 в страната Министерството на здравеопазването препоръчва хората със симптоми на остро респираторно или чревно заболяване (повишена телесна температура, хрема, болки в гърлото, кашлица, загуба на обоняние, чревно разстройство, отпадналост и др.) да се изолират до отшумяване на оплакванията и да ограничат контактите си.

Препоръчително е да се избягват посещения на масови прояви и места, където има струпване на хора.

МЗ напомня, че носенето на защитна маска за лице е задължително както на закрито, така и на открито - при невъзможност за спазване на физическа дистанция.

Изключение се допуска само за деца до 6 г., клиенти в местата за хранене и в питейните заведения, спортуващи по време на физическа дейност, участници в телевизионни предавания, конференции, конгреси, брифинги, пресконференции и семинари по време на изказване.

Работодателите и органите по назначаване следва да обърнат внимание на своите служители за създадената организация по спазването на въведените противоепидемични мерки на работното място: правилното носене на защитна маска за лице; спазване на физическа дистанция, където е възможно; недопускане на лица с прояви на остри респираторни болести, както и на чревни заболявания; спазване на лична хигиена и дезинфекция; работа от разстояние, във всички случаи, в които е възможно

За да сме защитени от COVID-19 в максимална степен, освен спазването на нефармацевтичните мерки, е важно да се ваксинираме срещу коронавирусната инфекция. Ваксините предпазват от тежко протичане на заболяването, хоспитализация и летален край. Нека да бъдем отговорни към себе си и хората около нас, призовават от здравното министерство.

Новините от днес и със задна дата