сряда, 19 януари 2022 г.

Братя изнасилиха и пребиха до смърт 42-годишен мъж

  

                                   Снимка: BulFoto

Двама братя на 22 и 17 години са арестувани и обвинени в побой и изнасилване на 42-годишен мъж от Велинград, който в последствие е открит мъртъв с множество наранявания по тялото, съобщават от Апелативната прокуратура в Пловдив.

На 13 януари двамата братя нападнали жертвата в колибата, в която жертвата живеела. Те го заплашвали, пребили и изнасилили, след което напуснали местопрестъплението.

Сигналът за починалия мъж бил подаден три дни по-късно - на 16 янури. Под надзора на Районна прокуратура - Пазарджик незабавно са започнали действия по разследването.

На място бил открит дървен кол, който според разследващите е основното оръжие, с което двамата братя са пребили жертвата. По първоначални данни 42-годишният мъж е починал от множество вътрешни кръвоизливи и разкъсвания.

Първоначално досъдебното производство е образувано за причиняване на смърт по непредпазливост, след което станало ясно, че има следи и от полово насилие. 

Двамата извършители са установени и арестувани няколко часа по-късно.

Районна прокуратура-Пазарджик е внесла искане в съда за определяне на мярка "задържане под стража" за обвиняемите, които са задържани за 72 часа.

Новините от днес и със задна дата