неделя, 30 януари 2022 г.

Шестима са задържани заради прегазеното 17-годишно момиче

  

                                              Снимка: BulFoto

Жертвата на зверското прегазване на пътя в Гоцеделчевско е 17-годишно момиче от Гърмен, разкриха на брифинг от Окръжната прокуратура в Благоевград.

Инцидентът стана в събота вечерта между гоцеделчевските села Хвостяне и Дъбница.

Момичето е пътувало с още двама души в кола, съобщава БНТ.

Не е ясно по какви причини в един момент е слязла от автомобила и е останала сама на пътя. В колата, която я е прегазила след това, са пътували четирима младежи.

Те са избягали след като са я прегазили, но са задържани няколко часа по-късно.

Шофьорът е употребил дрога. Полицията е задържала и спътниците на жертвата от другия автомобил.

Тялото на жертвата е обезобразено, тя е била влачена поне 15 метра.

Води се разследване, за да се установят причините, поради които момичето е напуснало единия автомобил, както и причините, поради които се е намирала на пътното платно, обяви говорителят на Окръжна прокуратура - Благоевград.

До момента не е известно в кой момент е настъпила смъртта на жената, извършва се аутопсия, която ще даде допълнителна яснота, обобщи Георги Мадолев.

Изясняват се всички версии, след извършване на съответните действия по разследването и изготвяне на експертизи ще има повече информация за инцидента, както и дали жената е била жива, когато е прегазена от автомобил, допълни говорителят на Окръжна прокуратура - Благоевград.

До момента е известно, че двамата спътници на загиналата жена са нейни познати и не е известна връзка между тях и четиримата мъже от втория автомобил. Инцидентът е станал на прав участък, все още се установява с каква скорост се е движила колата.

Сигналът за инцидента е подаден от лице, което няма нищо с двете компании, посочи прокурор Мадолев.

Според местния сайт Struma.com момичето се е скарало с бившия си приятел, с когото е пътувало в колата, и е отворило вратата в движение.

По неофициална информация в момента, в който е излизала от колата, е прелетяло беемвето с четиримата младежи и я помело. Те обаче не са спрели, за да видят кого са ударили и да окажат помощ.

Новините от днес и със задна дата