понеделник, 27 декември 2021 г.

Васил Найденов разкри дълго пазена тайна

 

В последните дни от годината родните популярни личности изпадат в равносметки и откровения. Направи го и Васил Найденов наскоро, а това, което призна, разтърси феновете му.

Музикалната ни легенда се върна в годините назад и си спомни за периоди, в които изобщо не му е било до празнуване, а причините са повече от шокиращи.

"На Коледа и Бъдни вечер съм бил цял живот Панталей пътник. По време на социализма знаех къде и кога ще има вода и ток, в колко ще мога да се обръсна и в кой град. Вече пътувам 50-60 години по света и България", сподели в интервю пред bTV наскоро певецът. И добави:

"Пожелавам си да сме здрави, да пазим себе си и околните и хората да са по-позитивни... Гледам към 2022 г. с много голям заряд от тази гледна точка, че вече имам проекти за работа до юли месец".

Васил Найденов разказа за котката и елхата си вкъщи, както и че е във вечен ремонт, но е сигурен, че ако спре да ремонтира и пее, ще умре. За него е по-добре хората да са истински и дори да не се разбират, поне да се обичат от сърце.

"По-хубаво да има скандали, отколко нищо", категоричен е Найденов.

"Като дете никога не съм живял с баща ми, защото майка ми се е разделила с него, като съм бил на 1 годинка и може би затова съм бил много проклет и злояд - 5-6 души съм ги разигравал по цял ден", сподели българската легенда.

Любопитна подробност е, че Васил Найденов по професия не е певец, а пианист и така започва кариерата му. Обува за първи път прословутите кецове, още когато е бил пианист в "Тангра". А пък в Белгия за Евровизия си купува първата обеца.

Връщайки лентата назад, Кеца нямаше как да не спомене и за емблематичното си приятелство с руската звезда Алла Пугачова, като определи този период от живота си като чудо, което го научава да работи с други мащаби.

"Там е друго - в България не може всяка вечер да пеем пред 18 хил. души", каза певецът, който си спомни, че е бил в една гримьорна с Тина Търнър.  "Погледнах в огледалото и я видях. Изтръпнах и точно тогава влезе преводачката ѝ, за да ѝ каже, че трябва да тръгва. Когато се изправи, приличаше на нещо извънземно красиво", сподели Васил Найденов.  

На въпроса дали е самотно на върха, той отговори положително. "Търсят ни като монета, защото за съжаление ние взехме от Европа не най-хубавите неща".

Новините от днес и със задна дата