сряда, 1 декември 2021 г.

Борят се за живота на младия мъж, открит гол, намушкан и завързан за дърво с цел отмъщение

 
34-годишният мъж, който снощи бе открит гол, с прободна рана в корема и завързан с тиксо за дърво в подножието на връх Бузлуджа, е опериран в болницата в Казанлък и лекарите се борят за живота му.

Окръжната прокуратура в Стара Загора наблюдава образуваното досъдебно производство за опит за убийство. 

Сигналът е подаден на тел. 112 в 17.10 часа на 30 ноември. Пристигналите на място полицейски служители установили, че мъжът бил с вързани с тиксо ръце и крака и със запушена уста. Той е откаран от екип на Спешна помощ в болницата в Казанлък, където предвид опасността за живота му е опериран по спешност.

Установена е самоличността на пострадалия - С. С., на 34 г. от Казанлък. Провеждат се активни действия по разследването и оперативно-издирвателни мероприятия, насочени към установяване на извършителя и причините за деянието. Извършен е оглед на местопроизшествие, предстои да бъде изготвена съдебномедицинска експертиза, която да определи степента на причинената телесна повреда.

Действията по разследването продължават и в момента.

По информация на местния сайт PressTV пострадалият е Стефан С., известен с прякора Бангото. Мъжът работи като хамалин и е добре известен на полицията. Той е с дебело криминално досие. Бил агресивен по нрав, предизвиквал конфликти и побои, често заплашвал с нож.


Причина за това да бъде вързан за дървото е побой над млад мъж в Казанлък, който Бангото извършил. Пострадалият се оплакал на брат си, който пък организирал и изпълнил отмъщението.

Новините от днес и със задна дата