сряда, 1 декември 2021 г.

От 12 часа оперират Сашка Васева, какво е състоянието ѝ?

  

12 часа е продължила операцията по отстраняването на тумора в главата на поп фолк звездата Сашка Васева. Това съобщи съпругът ѝ Христо Бакърджиев пред "Телеграф".

По план голямата интервенция трябваше да се случи между 1 и 3 декември, но предварителните процедури за намаляване на отоците са дали добри резултати, затова и операцията е изместена от лекарите за по-ранна дата.

"На 29 ноември Сашка преживя основната 12-часова операция и с Божията помощ прескочи трапа. Сега започва възстановяването, което според директора на най-известната баварска болница - шеф на неврохирургията и ръководещ операцията, J rg Christian Tonn, ще трае 3-4 месеца, до 1-2 години в зависимост от организма и защитните сили, както и терапията", споделя Христо Бакърджиев.

Преди седмици мъжът на звездата се похвали, че по време на престоя си в немската болница изпълнителката на "Левове и марки" е качила 11 кг. и е преживяла най-трудния период, заради който се е забавила и хирургичната интервенция. Благодарение на процедурите, които ѝ правят, отоците в главата спаднаха значително, тъй като иначе има доста по-голям риск от усложнения за пациентката.

"Слава Богу, има вече сили и енергия в сравнение отпреди един месец, тогава едвам мъждукаше светлинката ѝ. Положителната енергия ще помогне силно", каза още Бакърджиев.


Цели 10 години пионерката на лекия жанр живее с грешна диагноза, заради която загуби и зрението си. Доскоро лекарите смятаха, че причината са атрофиралите зрителни нерви. През това време Дупнишката Мадона опита всякакви методи, за да си помогне, включително и обикаляйки чудотворните извори с лековита вода из страната, но така и нищо не ѝ помагаше.

Едва в края на лятото Сашка разбрала, че всъщност тумор притиска нерви в мозъка ѝ, заради които спира да вижда. Тогава се оказало, че големината му вече е колкото яйце. Тогава и мъжът ѝ Христо Бакърджиев взел нещата в свои ръце и я завел в немска болница, където да я спасят. За момента разходите поема той, но признава, че се нуждае от финансова помощ за следоперативното лечение.

Припомняме, че синът на Сашка се извини на Христо Бакърджиев уточнявайки, че твърденията му за незагриженист от негова страна са били плод на недоразумение в комуникацията по между им, а това го е притеснило и въвело в заблуда.

Ето и дарителската сметка, на която всеки, който има желание и възможност, може да помогне:

IBAN
BG86RZBB91554455289907
SWIFT/BIC: RZBBBGSF
Титуляр: Христо Бакърджиев

Новините от днес и със задна дата