събота, 11 декември 2021 г.

Невероятната история на Данго, който изсвири мелодията от „Кръстникът” на самия Анди Гарсия

  

                           Снимка: Скрийншот Instagram

Анди Гарсия дойде в София, за да чуе музиката от "Кръстникът", а уличният саксофонист Владимир Илиев-Данго се превърна в една от най-обсъжданите новоизгрели звезди в социалните мрежи само за 24 часа.

Данго привлече вниманието на звездата от "Кръстникът", докато в центъра на София по случайност изпълнява именно популярната мелодия от хитовия филм, а bTV се срещна с него, за да разкаже невероятната му история.

Владимир е от семейство на музиканти. Научава се да свири популярната мелодия от "Кръстникът" в Испания, където живее повече от 10 години.

От 16-годишна възраст свири на кларинет, а от скоро и на саксофон. Всеки ден пътува десетки километри, за да стигне до София и да свири на улицата. Така той и синът му изкарват препитание за семейството.

Преди няколко дни, докато свири популярната мелодия, дори не подозира, че неговият слушател е Анди Гарсия - актьорът, който се превъплъщава в последния кръстник от култовата филмова трилогия.

"Свиря, идва човекът, аз не го познавам. Идва с преводач. Аз не го познавах кой е и като ми каза преводачът, аз се ударих по главата. Реших в началото, че ме лъже", разказва Данго.

Казва, че изборът на мелодия и срещата с Анди Гарсия е била съвсем случайна.

"Човекът седна до мен, прегърна ме. Стана ми неудобно, засрамих се. Извади 100 лв. и ми остави. После още 10 евро ми остави в куфара", разказва още Данго. Владимир има внучка на 5 години. Мечтае и тя да се научи да свири.

Новините от днес и със задна дата