понеделник, 8 ноември 2021 г.

И задържаният кандидат-депутат за отглеждане на канабис се оказа от НФСБ

  

                              Снимка: МВР

47-годишният кандидат за депутат от Сливен, който беше задържан за отглеждане на канабис и освободен се оказа Валентин Велев от НФСБ. Той е на 10-то място в листата на коалиция Патриотичен фронт.

От областната организация на НФСБ в Сливен съобщиха, че кандидат-депутатът в 21-ви Сливенски избирателен район Валентин Велев е подал в Районната избирателна комисия заявление за заличаване, след като е уличен в отглеждане на канабис за лична употреба. Велев е подал и заявление за напускане на партия НФСБ. Той е оказал пълно съдействие на разследващите органи и се разкайва за деянието си, посочват още от областната организация.

Софийска градска прокуратура ще решава дали да поиска от ЦИК имунитета на Велев.

"Сливенската окръжна прокуратура е изпратила дело срещу лице с депутатски имунитет в Софийска градска прокуратура", каза говорителят на Окръжна прокуратура - Сливен Ваня Белева пред БТА.

Делото е за държане на наркотици с цел разпространение. Разследването се отнася за отглеждане на канабис от 47-годишен мъж, който е кандидат за депутат от 21 МИР-Сливен. Делото е изпратено по компетентност на Софийска градска прокуратура, посочи още Белева.


Вчера стана ясно, че при акция на ТС "БОП" и областната дирекция на 4 ноември са намерени засети растения канабис в местността Миткина поляна в природен парк "Сините камъни" На място е бил установен 47-годишен мъж от Сливен с 23 растения, инструменти и торове необходими за отглеждането им.  В дома му били открити 23 буркана с трева. Той е бил задържан за 24 часа, а днес стана ясно, че това е Валентин Велев.

Той е втори кандидат-депутат от НФСБ, който "гърми" дни преди изборите.

През този уикенд стана ясно, че кандидат-депутатът от НФСБ Величко Георгиев е бил посредник в схема за търговия с фалшиви зелени сертификати. Лидерът на партията Валери Симеонов заяви, че днес ръководството се събира, за да го изключи от партията. Георгиев ще бъде призован и да се откаже от кандидатдепутатското си място, а от прокуратурата потвърдиха, че вече е задвижено свалянето на имунитета му.

Новините от днес и със задна дата