сряда, 17 ноември 2021 г.

Проф. Герджиков: Нинова издаде част от схемата на Радев, но има нещо още по-страшно и секретно!

 Анастас Герджиков - bTV Новините

Целта ни бе за момента да има балотаж. Сега нещата се променят напълно. Вече не са 23 кандидат-президентски двойки. Техните избиратели трябва да изберат някой друг. Щом хората са гласували за тях, значи не искат Радев.

Това заяви в ефира на Нова телевизия и предаването „Здравей, България кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков.

„Очаквам голяма подкрепа за мен, както и за госпожа Митева. През последните дни нещата се развиват много динамично. Това, което направи преди малко господин Вигенин си има име, казва се кризисен пиар. Вчера се каза "има проблем, царят е гол“. Има проблем, заради хората, които е назначил Радев.

Той запита това така ли ще бъде заметено под килима.

Г-жа Нинова каза, че такъв модел е имало по времето на Борисов, a Радев се опитва да го възпроизведе сега, но е слаб имитатор“, каза Герджиков. Той добави, че не познава олигарси и няма общо с никое задкулисие.

„Когато излезе лидер на партия и каже подобно нещо, трябва да се провери дали всичко това е вярно. Нинова обаче каза и нещо много по-сериозно – това, че през последните месеци целта на Румен Радев е била да унищожи партийната система. Почти всички партии са смазани и разцепени. За това заслуга има именно сегашният президент, който само лансира една нова партията“, каза той.

„Познавам лично господин Петков, той има качества, надявам се да направи така, че да се състави редовно правителство и работещ парламент, за да може да излезем от безкрайните кризи, в които сме затънали“, добави кандидатът за президент.

По думите му все пак формацията на Петков е инженерен проект на Радев, а това е опасно за държавата, защото ще излезем без партийна система и демокрация.

Според него е опасно, че Радев не показва проекта си за Конституция преди вота: "Може да се окаже, че вътре се дава повече власт на президента. Има нещо секретно явно", смята той.

Новините от днес и със задна дата