понеделник, 22 ноември 2021 г.

Митов: Откъде се появи на изборите тази спонтанна и голяма циганска любов към Радев

  

ГЕРБ си запази позициите. Когато срещу теб е ангажирана цялата държавна машина, когато вътрешният министър тормози привърженици и членове на ГЕРБ, опитва се да ги откаже да гласуват и прикрива купуването на гласове, включително и за Радев... 

Чудя се как така в един момент се оказа, че 73% от ромите са гласували за Радев. Изведнъж се появи една такава спонтанна ромска любов, коментира пред bTV зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов. 
 
„В част от изявленията си Радев, и пред камери той винаги е наблягал на факта, че активността по ромските секции е много съмнителна и там се купуват гласове. И изведнъж получава 73% от гласовете им”, отчете той.

По думите му, Бойко Рашков е използвал претекста, че се бори с купуването на гласове, за да пристиска едни хора и да прикрива други.

„Няма защо да хвърляме цялата вина върху нашите опоненти, но това не са демократични избори. Ако така ще я караме, няма да стигнем далеч. Много бързо в докладите на международните наблюдатели ще се появят критични оценки”, прогнозира той.
 
По думите му, вътрешният министър се е занимавал само с едно - да намери начин неговият патрон, кръстник, да спечели изборите.

„Нищо друго не го интересуваше. Затова и в последната седмица преди парламентарните избори излезе с поредната халюцинация, че Борисов има банка. И нещата със саковете и чувалите бяха опровергани и то от ГДБОП.

 
Рашков не се поколеба да дойде до етнически конфликт и да влоши отношенията ни с Турция, за да внуши, че работим с ДПС и хиляди гласове от Турция да се излеят в кошницата на проф. Герджиков на втори тур. Цялата митология се разруши, гласовете отидоха по равно”, посочи Митов. 
 
„Проф. Герджиков беше прекрасен кандидат с брилянтен академичен ум, който знае какво е да олицетворяваш единството на нацията. Имаше всички шансове да спечели. Дали не ни стигна времето, дали заради репресиите и насилието, дали защото на българите им омръзна да гласуват...

Ниската активност не дава добри перспективи за легитимността на новия президент. Избран е с исторически малък брой гласове, с най-малка подкрепа в новата българска история”, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.

„Не знаем дали ще се състави правителство. Партиите са много различни, не зная как ще се разберат. Правителство на България ѝ трябва, защото има много кризи, които да се решат”, коментира още той. 

Що се отнася до изказването на Румен Радев по време на дебата с проф. Герджиков, че Крим е руски. Митов заяви, че президентът трябва да бъде поставен в политическа и дипломатическа карантина, докато не се научи да произнася фразата, че Крим не е руски. 

„Ако аз взема нещо и си го сложа в джоба, то не става мое. Това Румен Радев за пет години не го научи”, заяви Митов.

Новините от днес и със задна дата